dijous, 24 de desembre del 2015

EL BOSC DELS DESITJOS


DES D'AQUEST BOSC TAN MÀGIC US VULL DESITJAR  UNES BONES FESTES I UN FELIÇ 2016.


Aquesta és la decoració de l'entrada principal de l'escola. Com podeu veure hem aprofitat els bolets  de la decoració de tardor.  Per això, cada classe ha rebut la consigna de realitzar un arbre. Tots junts formen part d'un bosc molt especial, ple de desitjos per aquest nou any. 


Aquestes són alguns dels arbres que conformen el bosc dels desitjos.












dilluns, 21 de desembre del 2015

PESSEBRE


reciclatge


Aquests pessebres han estat realitzats amb materials reciclats.

Aquí teniu una mostra de pessebres realitzats pels alumnes de l'escola.


reciclatge








reciclatge




dissabte, 19 de desembre del 2015

L'HOME DELS NASSOS






L'home dels nassos és un personatge mític, imaginari, no real i a voltes sinistre que es fa creure a la mainada que apareix l'últim dia de l'any (31 de desembre). Se'ls diu que aquest dia surt "un home que té tants nassos com dies té l'any"·
Els infants no entenen aquest joc de paraules i pensen que veuran un ésser terrible amb 365 nassos.





DIBUIXEM A L'HOME DELS NASSOS


Aquesta tradició oral  s'ha convertit, en algunes poblacions, en una figura de cartó pedra amb forma de cap-gros que aquell dia és passejat en cercavila per diferents indrets de la població  repartint nassos i caramels a qui se'l trobi. Aquest personatge simbolitza l'any.





Alguns diuen que és un home força atrotinat, que camina encorbat i porta una maleta: Duu un abric llarg i vell i es mig cobreix el rostre en un barret. D'altres comenten que va vestit amb una túnica blanca i una canya de pescar. Però com deuen ser tots els nassos que té?Curt, aixafat o aplanat? És un home nassut o amb un nas de ganxo? El té gros, petit o llarg? Té nas xató, de cigró, de patata o pastanaga. Diuen que té el nas llarg, és burleta i descarat...


ALUMNES DE 3r

A part de dibuixar-lo, podem cantar la cançó de L'home dels nassos d'en Rah-món Roma o llegir un conte com  Qui ha vist l'home dels nassos? (Editorial  La Galera)   o  En Guillem i l'home dels nassos  (edicions el Gegant).


 





















divendres, 18 de desembre del 2015

FEM UNA POSTAL?


MALGRAT QUE EN EL NOSTRE TEMPS JA NO ÉS USUAL REMETRE PER CORREU TRADICIONAL FELICITACIONS NI POSTALS, AQUÍ TENIU UN RECULL  REALITZADES PELS ALUMNES  DE DIFERENTS NIVELLS DE L'ESCOLA.












diumenge, 13 de desembre del 2015

ENS MOVEM



ALUMNES DE 4t

Amb aquesta activitat hem après a fer una figura articulada de perfil que utilitzarem per dibuixar amb més facilitats el cos humà. A vegades costa imaginar certes posicions i aquest ninot articulat ens ajudarà.
 
Imprimim la figura, retallem cada peça i només queda l'assemblatge amb uns enquadernadors rodons petits. Ja tenim el nostre maniquí, l'articulem com creguem convenient  i el vestim segons el moviment decidit. 


ENS MOVEM




Aquesta presentació ens pot ajudar per conversar i reflexionar sobre la representació de la figura humana.




dilluns, 7 de desembre del 2015

DECOREM EL VESTÍBUL



reciclatge
VESTÍBUL DE L'ESCOLA

Ja sé que és una mica tard, i que ara tothom està preparant les cosetes de Nadal i el final de trimestre. Però és que vull compartir amb tots vosaltres aquests originals bolets.

Per donar la benvinguda de la tardor vam crear entre tots i totes, un bosc molt especial i ple de màgia. Per això, cada classe va elaborar un bolet amb tot tipus de materials.
Espero que us agradin.



reciclatge
 BOLETS AMB MATERIAL RECICLAT



dissabte, 5 de desembre del 2015

ROSTRES AMB COLORS CÀLIDS



colors càlids
A LA MANERA DE PAUL KLEE


Aquesta és una de les obres més coneguda de Paul Klee. 
Senecio és un quadre que representa una imatge antropomòrfica.  En aquesta obra, el rostre humà sorgeix esquematitzat, dividit en rectangles de colors. La cara és una circumferència dividida en quatre parts, entre les que veiem algunes figures geomètriques, com el triangle de la cella esquerra o l'arc que delimita la cella dreta.
Els colors càlids de cadascuna de les parts en què es divideix el rostre ens recorden a un Arlequí.  

La proposta a realitzar va ser crear un rostre a l'estil de Klee, seccionant la cara i utilitzant diferents colors càlids. La tècnica emprada: ceres toves i aquarel.la líquida.


Senecio
ALUMNES DE 2n



diumenge, 29 de novembre del 2015

ROSTRES AMB COLORS FREDS




colors freds
ALUMNES DE 2n

Els colors freds són colors que transmeten serenitat i poca emotivitat, com els blaus, verds, violetes i els grisos.
Els objectius principals són distingir els colors freds dels càlids i identificar-los.

Per realitzar aquests rostres hem visionat aquest vídeo d'eduCaixa i una sèrie d'obres  de Picasso on predominem els colors freds. Després hem dibuixat i pintat  els nostres retrats a la manera de Picasso.







colors freds
A LA MANERA DE PICASSO




dissabte, 28 de novembre del 2015

UNIVERS CALDER


UNIVERS CALDER

Calder ens presenta a través de les seves obres, la seva visió abstracta del cosmos. Si reflexionem sobre el seu treball, observem que  la forma subjacent  ha estat el sistema de l'univers. La seva fascinació personal pel sistema solar era una part d'un fenomen més ampli, impulsat en part pel descobriment de Plutó el 1930, per la seva passió per l'astronomia i la física.

El seu univers és singular, transgredeix  l'espai pictòric, els colors,  amb una imaginació que desborda el llenç i que s'enfila fins a contradir la llei de la gravetat.



ALUMNES DE 1r (5-6 anys)





dissabte, 21 de novembre del 2015

ESCULTURES EN MOVIMENT


ALUMNES DE 1r


Alexander Calder esta considerat un dels escultors més innovadors del segle XX. La seva fama no va trigar a estendre arran de les seves delicioses formes en filferro.

A partir de 1930 Calder començaria una incursió en l'abstracció com a conseqüència de la influència d'artistes com Miró i Mondrian. Però el fet d'experimentar amb el moviment, va ser el que li va portar a la fama, en crear dos tipus d'escultura: la mòbil i l'estable.

L'obra de Calder va suposar la innovació de "materialitzar" la línia o dibuix en l'espai trencant amb l'associació que es tenia de "escultures- tres dimensions". En una paraula va crear una nova dimensió per aquesta disciplina.






Quan s'admira la seva obra, els èxits aconseguits amb els seus mòbils i els jocs de llum que ajuden a projectar-se sobre les parets, són una prova de què l'Art pot ser una cosa molt llunyana a l'avorriment. 

Les seves grans obres omplen de llum i color els espais urbans. Res millor per a "educar" els nostres sentits i aconseguir que l'Art es converteixi en part de les nostres vides.








Aquestes són les nostres escultures





diumenge, 15 de novembre del 2015

FULLA DE FANG



FULLA DE FANG


El modelatge és un procediment plàstic que estimula el tacte. A partir d'un material tou i mal·leable, podem experimentar, construir, crear formes amb una gran llibertat d'expressió. Es tracta d'un procés additiu, amb aquest podem  afegir o treure material al nostre gust, treballant les formes lliurement.

El modelatge amb fang és segurament un dels processos tècnics més antic. Segurament ens remuntaríem als inicis de la humanitat, quan es van construir els primers recipients. El que fa diferent aquest material d'altres, és la seva gran plasticitat que fa que conservi la forma que se li ha donat.

Hi ha diferents tipus de fang. Potser el més conegut és el fang "vermell" i el que està més estès en el món de la plàstica infantil.

Eines  necessàries:
  • espàtules de fusta  
  • punxons
  • planxa de fusta
  • corró
  • buidador
  • fil de Naylon

Caldrà fer una bona pastada per tal d'unificar i repartir tota la humitat (que no ens quedin bombolles d'aire per entremig doncs se'ns pot trencar per aquests punts febles).  Per amassar el fang, cal treballar-lo com si féssim pa, amb la força de les mans i de tot el cos.

Els alumnes de cinquè han modelat aquestes fulles al taller de volum. Un cop seques, les han pintat amb els colors de la tardor. 



ALUMNES DE 5è











dissabte, 14 de novembre del 2015

PLAT AMB POMES



bodegó
PLAT AMB POMES


En aquesta activitat, els alumnes de 6è han vist la necessitat i la importància de fer una observació acurada quan es tracta de representar un objecte de forma realista. Parlem molt sobre el que veiem i el que esta amagat. Observar que una poma no és només de color vermell, que té altres tonalitats.


TREBALLEM AL TALLER

Aquest cop hem representat una natura morta a vista d'ocell i la imatge la vaig trobar a Pinterest. Aquest plat amb pomes serà el referent del nostre treball.
També hem aprofitat per donar una ullada a una sèrie de natures mortes d'artistes com Cézanne i Matisse.


bodegó
PINTAT AMB CERES AQUAREL·LABLES




dimarts, 10 de novembre del 2015

COSSOS EN MOVIMENT



A LA MANERA DE KEITH HARING



Keith Haring  va pintar multitud de quadres i murals, tots ells molt originals, amb colors molt bàsics i utilitzant molt sovint dibuixos de siluetes senzilles (persones, gossos, plats voladors, angelets, nadons,...) que col·locava en mil postures aconseguint moviment i acció en les seves pintures.  Tot això  i l'explosió de color faran que la majoria  de les seves obres resultin atractives i divertides als alumnes.

Haring va crear un estil d'expressió molt propi basat en la línia. Va ser un dels principals dibuixants del metro de Nova York i va destacar pels seus personatges molt propers als dibuixos animats.


Aquests són els nostres treballs sobre l'artista.






T'AGRADA L'OBRA DE KEITH HARING? 
VOLS CREAR LA TEVA PRÒPIA COMPOSICIÓ AMB ELS PERSONATGES QUE TANT CARACTERITZEN AQUEST ARTISTA?


CLICA SOBRE LA IMATGE



divendres, 6 de novembre del 2015

A LA MANERA DE CALDER



Alumnes de1r


Els nens i nenes de primer continuen aprofundint amb les obres de Calder. Aquesta setmana hem observat una sèrie de caps o rostres realitzats per l'artista. Aquests han estat la fons d'inspiració per a la creació dels nostres propis dibuixos.


CAPS, ROSTRES, CARES...




VOLS FER UN MÒBIL COM ELS D'ALEXANDER CALDER?

Clica la imatge


 

dimarts, 27 d’octubre del 2015

EL CIRC DE CALDER



Calder
Alumnes de 1r







Entre 1926 i 1933, Alexander Calder va construir amb humor i poesia petits personatges articulats  amb agulles de penjar la roba, trossos de fusta, taps de suro i filferro. Amb mecanismes molt rudimentaris, aquests minúsculs éssers prenen vida i executen proeses increïbles. És el circ de Calder, que ell mateix feia funcionar com podem veure en aquest vídeo. 


Molts artistes del segle XX s'han interessat pel circ, per les formes, per la vida, per la immediatesa del moviment,... El circ ha estat molt representat en l'art i nosaltres també l'hem volgut dibuixar.




Calder
EL NOSTRE CIRC



diumenge, 25 d’octubre del 2015

ELEFANT DALINIÀ



Alumnes de 5è i 6è


La deformació subtil i allargada de les cames és la peculiaritat dels elefants dalinians. Aquests elefants amb potes aracnoides marquen l'inici de la dimensió intermèdia entre el Cel i la Terra, entre la realitat i l'espiritualitat, volen però a la vegada pesen. Fan al·lusió al tema de la levitació. És un símbol molt important en la vida de Dalí.

 
Dalí
Diferents obres de Dalí on apareixen elefants


Al jardí del castell de Púbol, Dalí  va fer col.locar  dos elefants fets de formigó, molt pesants que s'aguanten per una  finíssima armadura de ferro a l'interior. Els elefants tenen potes d'insectes. És un contrast entre la pesantor del ciment i la lleugeresa de l'armadura, entre la pesantor de l'elefant i la lleugeresa de l'insecte.






Aquesta activitat ha estat una manera d'apropar-nos a Salvador Dalí i les seves obres.




Els elefants dalinians han estat una manera divertida d'involucrar els alumnes mentre exploren conceptes del surrealisme.

 Aquests són alguns dels resultats dels alumnes de Cicle Superior.































diumenge, 18 d’octubre del 2015

ALEXANDER CALDER



Escultor nord-americà de gran vitalitat i versatilitat, famós pels seus mòbils, considerat com un dels artistes més innovador i enginyós del segle XX.

Calder va iniciar-se en el camp de l'abstracció, primer com a pintor i després com a escultor.  Va rebre una gran influència d'artistes com Joan Miró, Jean Arp i Piet Mondrian. Va experimentar també amb el moviment, la qual cosa li va portar al desenvolupament de dues modalitats d'escultura que el van fer famós, el mòbil i l' estable (stabile).

Els mòbils de Calder són estructures de formes orgàniques abstractes, suspeses en l'aire, que es balancegen suaument. Les escultures estables són formes abstractes immòbils que,  en general, suggereixen formes animals. La seva fama es deu principalment als seus mòbils i estables.  Aquestes últimes obres cada vegada més grans , van aconseguir una gran acceptació popular.






PINTEM UN SOL COM EL DE CALDER


ALUMNES DE 1r





dimecres, 14 d’octubre del 2015

OBJECTES MEDITATIUS


Aquesta és la primera entrada dedicada a l'artista Salvador Dalí. Els alumnes de cicle superior (5è i 6è)  visitaran el Museu Dalí de Figueres i per això estem treballant diferents aspectes d'aquest gran geni.

Hem visualitzat aquest vídeo, un recopilatori de fotografies i obres del pintor. A l'inici del vídeo apareixen unes frases breus en anglès que parlen de la personalitat de Dalí. Seria útil i  gratificant pels nens que provessin de traduir-les. Així podran fer-se una imatge global de l'artista, les seves obres i el seu estil pictòric.







Rosa meditativa és un quadre pintat en 1958. L'obra es divideix en tres espais principals: 
 

  • Un espai superior on es mostra un cel parcialment ennuvolat.




  • L'espai central i principal on l'artista plasma l'objecte de l'obra, una gran rosa vermella levitant a una escala completament diferent.   
 
 
    • Un espai inferior on es retrata a una parella en un paisatge àrid.
     

Les roses vermelles sempre s'han associat amb l'amor i la passió. Per Salvador Dalí, les roses simbolitzen la sexualitat femenina.

Els alumnes del cicle superior han reinterpretat aquesta obra. Aquí us deixo una mostra dels nostres....


 OBJECTES MEDITATIUS






ALUMNES de 5è i 6è




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...