dimarts, 28 de febrer del 2012

VIATGE AL FONS DEL MAR

Explorarem les profunditats de la  Mediterrània. Al mar hi ha peixos de tota mena, eriçons de mar, meduses que tenen diverses formes i colors. Un altre animal curiós és el cargol de mar, s’assembla als seus parents terrestres per la closca. Les estrelles de mar també són animals i poden tenir cinc braços o més amb els quals “caminen” pel fons del mar.

 I el cavallet de mar? Quan descargola la llarga cua per moure’s sembla una petita serp. És molt espantadís i s’amaga entre les roques per qualsevol cosa... A més a més, no podem oblidar les plantes marines: viuen al fons, entre les roques, i de vegades n’hi ha tantes que formen prats. La majoria s’anomenen algues.


Alumnes de tercer

Al fons del mar també podem trobar-hi persones que hi neden: són els submarinistes. Es vesteixen amb un vestit especial. Duen unes ampolles d’aire penjades com una motxilla, per poder respirar sota l’aigua, aletes als peus per nedar més ràpid i ulleres especials per veure millor tot el que hi ha.


Alumnes de segon
Un submarinista ens explica que, al fons del mar, sovint troba coses que mai no haurien de ser allà: escombraries que es llencen. Hem de tenir cura del nostre planeta i mantenir-lo net.



dissabte, 25 de febrer del 2012

ESTERGIM

L'estergit és una tècnica molt utilitzada tant en el món de la pintura com en la decoració. Només has d'estampar sobre un full valent-te de plantilles. Et proposo experimentar aquesta tècnica d'estergit sobre paper per crear obres molt originals. Es pot aplicar sobre roba, fusta, llautó, parets i sobre qualsevol altre suport que es pugui pintar. Les plantilles podem comprar-les fetes o podem fabricar-les nosaltres mateixos utilitzant acetat i un cúter o tisores per retallar-lo.

En aquesta ocasió decorem la nostra carpeta de plàstica al nostre gust fent-la personal i única.



La tècnica bàsica consisteix a anar retallant la imatge desitjada sobre un full d’acetat. D'aquesta manera el dibuix apareix com una plantilla que se situa sobre la superfície on es desitja treballar, a continuació aplicar la pintura amb un pinzell, raspall de dents, esponja o rodet. Les zones retallades sobre l’acetat deixen passar la pintura creant així la imatge desitjada.



Cada alumne ha dissenyat una plantilla. Amb aquestes hem creat diferents composicions sobre la cartolina base i després hem decorat i pintat tota la superfície. 

La tècnica de l'estergit només requereix molta paciència i cura a l'hora de retirar la plantilla, per observar bons resultats. Pintar donant lleugers tocs amb l’esponja i no arrossegant-ho, per evitar que la pintura s'escorri per les vores del disseny. Retirar la plantilla amb cura.


MONOTIP D'UN PEIX

Coneixeu la tècnica del monotip ? 

Es tracta d'una tècnica d'estampació amb impressió irrepetible en la qual s'aplica tinta tipogràfica  o pintura sobre una superfície plàstica o de vidre, i normalment llisa, que després es traspassa al paper.  Els traços i textures són molt diferents dels que s'obtenen dibuixant directament sobre el paper i admet la possibilitat de fer diverses còpies mentre la pintura estigui fresca.




DESCRIPCIÓ DE LA TÈCNICA
S'aplica la pintura o tinta a l'aigua directament sobre una planxa llisa i no absorbent ( pot ser de vidre, metacrilat, plàstic rígid, acetat,...) amb l'ajuda d'un pinzell o un rodet. Es dibuixa amb el dit o un retolador gastat sobre el suport quan encara està fresca la pintura. Un cop realitzada la composició s'imprimeix aplicant el paper damunt ( es pot humitejar amb una esponja) i la imatge quedarà transferida fregant el dors del paper amb les mans o un rodet per traspassar el dibuix. Es deixa assecar i aquí teniu els resultats:


diumenge, 19 de febrer del 2012

PEIX O PIRANYA?

Alumnes de tercer
Per a realitzar aquest peix ,que ha fet sensació entre els alumnes, es necessari un full de paper DIN-A3,  llapis,  goma,  retolador permanent negre i aquarel·les. Seguir les indicacions següents: 

  •      Plegar el full de paper en 2.     
  •      Tornar a plegar un dels costats en 2.
  •      Dibuixar un peix amb el llapis. 
  •      Repassar el dibuix amb un retolador permanent negre. 
  •      Obrir el full i completar el dibuix donant l’aparença al peix d’una piranya 
  •      Finalment pintar amb aquarel·les.

    I aquí teniu el resultat:



    Obrir i tancar pels plecs,  observa com canvia!


    divendres, 17 de febrer del 2012

    FEM BARRETS

    Els alumnes de sisè, per a Carnaval, han fet uns barrets molt creatius. És aquest barret peix, molt adient per acompanyar al nostre Carnestoltes.

    dimarts, 14 de febrer del 2012

    EN CARNESTOLTES 2012

                                                                                                                
    Els alumnes de sisè són els encarregats de fer el pregó i el testament d'en Carnestoltes. 
    Sa majestat enguany ha vingut de les profunditats del mar ja que el projecte d'escola va sobre la Mediterrània. Aquí us deixo al rei dels poca-soltes.                 
                                                   
    Sa majestat en Carnestoltes.

    PREGÓ

    Ja  ha arribat el Carnestoltes,
    el rei dels poca-soltes.
    Per fi ha arribat
    el més estimat!
    Ara us llegiré el pregó
    pareu molta atenció.
    Des de la Mediterrània he vingut
    i per tots sóc conegut.
    Tinc vuit tentacles allargats
    que us deixaran ben parats!
    Si no feu el que us diré
    amb els tentacles us pintaré.
    Les consignes heu de seguir
    si duran la setmana us voleu divertir.



    CONSIGNES

    I, ara, nens i nenes,
    petits i grans, escolteu:
     Demà, DIMARTS, porteu roba ben gran,
    de pare i mare,
    o us pintaré la cara.

    DIMECRES, si cabells de colors no porteu,
    de la gresca no gaudireu!

    El DIJOUS al parc anirem
    i la careta portarem.

    El DIVENDRES, disfressats de casa heu de venir.
    No us quedeu a dormir!!!!!



    diumenge, 12 de febrer del 2012

    CARES DIVERTIDES


    Ja arriba en Carnestoltes, el "rei dels poca-soltes".

    La veritat és que és una festa molt divertida que ens permet disfressar-nos i gaudir de la gresca tots junts.. Així que, si voleu realitzar aquests dies,alguna activitat relacionada amb aquesta festa, us proposo fer unes cares ben divertides.
    Una activitat molt senzilla en la que tan sols necessitem: paper DIN A-3, un antifaç de cartró per a cada alumne ( en aquest cas, reciclats d'una cadena de supermercats), barra de pega, ceres toves, vernís i moltes ganes de crear cares divertides i originals.

    Aquí teniu alguns dels treballs que han fet els nens i nenes de tercer:






    divendres, 10 de febrer del 2012

    EL PEIX IRISAT





    El Peix Irisat és un conte que es pot treballar, pel seu missatge i la seva estructura, des dels més petits fins als més grans. 


    És un conte que ens pot ajudar a reflexionar sobre les relacions que s’estableixen entre la vivència d’un mateix i el grup. 

    Les vivències dels personatges com ara: els peixos, el pop i l’estrella de mar, són algunes de les situacions en què els nostres infants es poden trobar dins i fora de l’aula.

    Per això podem aprofitar el fet que a partir de narrar el conte puguin sortir a l’aula converses com:
     
    • Què ha passat al conte?
    • El peix irisat és orgullós?
    • Els altres l’envegen?
    • L’admiren? Per què?
    • Per què llueix tant i els altres tan poc?
    • Per què el pop és savi?
    • Què li aconsella?
    • Per què hem de compartir, per què hem de donar?
    • En quines coses hem de cedir?
    • En quines coses hem de mantenir la nostra postura?
    En acabar la sessió, els nens de primer han dibuixat al Peix Irisat sobre paper xarol platejat i aquí teniu els resultats. 





    Alumnes de 1r


    També us deixo el conte en PowerPoint


    dimarts, 7 de febrer del 2012

    ANTONI TÀPIES

    Ahir L’ART en majúscules es va quedar orfe, ens va deixar un artista universal  de l’art d’avantguarda del segle XX:  ANTONI TÀPIES.





    Aquest humil blog no pot deixar passar l’ocasió de fer-l’hi un petit homenatge al gran mestre. Gràcies a una malaltia pulmonar, l’Antoni va trobar la seva autentica vocació abandonant els seus estudis de dret.  Al igual que el personatge d’aquesta història que aquí  us deixo.






     Tothom ha de trobar la seva gran vocació , com va fer l’Antoni Tàpies que va fer de l’art la seva passió.  

    diumenge, 5 de febrer del 2012

    VAIXELLS DE PAPER

     Un cop finalitzada la nostra estada a Egipte, reiniciem el nostra viatja per la Mediterrània i que millor que fer-ho amb aquests vaixells de paper que han plegat  els alumnes de 2n. 






    VAIXELLS DE PAPER- 2n de primària
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...