diumenge, 29 de novembre del 2015

ROSTRES AMB COLORS FREDS




colors freds
ALUMNES DE 2n

Els colors freds són colors que transmeten serenitat i poca emotivitat, com els blaus, verds, violetes i els grisos.
Els objectius principals són distingir els colors freds dels càlids i identificar-los.

Per realitzar aquests rostres hem visionat aquest vídeo d'eduCaixa i una sèrie d'obres  de Picasso on predominem els colors freds. Després hem dibuixat i pintat  els nostres retrats a la manera de Picasso.







colors freds
A LA MANERA DE PICASSO




dissabte, 28 de novembre del 2015

UNIVERS CALDER


UNIVERS CALDER

Calder ens presenta a través de les seves obres, la seva visió abstracta del cosmos. Si reflexionem sobre el seu treball, observem que  la forma subjacent  ha estat el sistema de l'univers. La seva fascinació personal pel sistema solar era una part d'un fenomen més ampli, impulsat en part pel descobriment de Plutó el 1930, per la seva passió per l'astronomia i la física.

El seu univers és singular, transgredeix  l'espai pictòric, els colors,  amb una imaginació que desborda el llenç i que s'enfila fins a contradir la llei de la gravetat.



ALUMNES DE 1r (5-6 anys)





dissabte, 21 de novembre del 2015

ESCULTURES EN MOVIMENT


ALUMNES DE 1r


Alexander Calder esta considerat un dels escultors més innovadors del segle XX. La seva fama no va trigar a estendre arran de les seves delicioses formes en filferro.

A partir de 1930 Calder començaria una incursió en l'abstracció com a conseqüència de la influència d'artistes com Miró i Mondrian. Però el fet d'experimentar amb el moviment, va ser el que li va portar a la fama, en crear dos tipus d'escultura: la mòbil i l'estable.

L'obra de Calder va suposar la innovació de "materialitzar" la línia o dibuix en l'espai trencant amb l'associació que es tenia de "escultures- tres dimensions". En una paraula va crear una nova dimensió per aquesta disciplina.






Quan s'admira la seva obra, els èxits aconseguits amb els seus mòbils i els jocs de llum que ajuden a projectar-se sobre les parets, són una prova de què l'Art pot ser una cosa molt llunyana a l'avorriment. 

Les seves grans obres omplen de llum i color els espais urbans. Res millor per a "educar" els nostres sentits i aconseguir que l'Art es converteixi en part de les nostres vides.








Aquestes són les nostres escultures





diumenge, 15 de novembre del 2015

FULLA DE FANG



FULLA DE FANG


El modelatge és un procediment plàstic que estimula el tacte. A partir d'un material tou i mal·leable, podem experimentar, construir, crear formes amb una gran llibertat d'expressió. Es tracta d'un procés additiu, amb aquest podem  afegir o treure material al nostre gust, treballant les formes lliurement.

El modelatge amb fang és segurament un dels processos tècnics més antic. Segurament ens remuntaríem als inicis de la humanitat, quan es van construir els primers recipients. El que fa diferent aquest material d'altres, és la seva gran plasticitat que fa que conservi la forma que se li ha donat.

Hi ha diferents tipus de fang. Potser el més conegut és el fang "vermell" i el que està més estès en el món de la plàstica infantil.

Eines  necessàries:
  • espàtules de fusta  
  • punxons
  • planxa de fusta
  • corró
  • buidador
  • fil de Naylon

Caldrà fer una bona pastada per tal d'unificar i repartir tota la humitat (que no ens quedin bombolles d'aire per entremig doncs se'ns pot trencar per aquests punts febles).  Per amassar el fang, cal treballar-lo com si féssim pa, amb la força de les mans i de tot el cos.

Els alumnes de cinquè han modelat aquestes fulles al taller de volum. Un cop seques, les han pintat amb els colors de la tardor. 



ALUMNES DE 5è











dissabte, 14 de novembre del 2015

PLAT AMB POMES



bodegó
PLAT AMB POMES


En aquesta activitat, els alumnes de 6è han vist la necessitat i la importància de fer una observació acurada quan es tracta de representar un objecte de forma realista. Parlem molt sobre el que veiem i el que esta amagat. Observar que una poma no és només de color vermell, que té altres tonalitats.


TREBALLEM AL TALLER

Aquest cop hem representat una natura morta a vista d'ocell i la imatge la vaig trobar a Pinterest. Aquest plat amb pomes serà el referent del nostre treball.
També hem aprofitat per donar una ullada a una sèrie de natures mortes d'artistes com Cézanne i Matisse.


bodegó
PINTAT AMB CERES AQUAREL·LABLES




dimarts, 10 de novembre del 2015

COSSOS EN MOVIMENT



A LA MANERA DE KEITH HARING



Keith Haring  va pintar multitud de quadres i murals, tots ells molt originals, amb colors molt bàsics i utilitzant molt sovint dibuixos de siluetes senzilles (persones, gossos, plats voladors, angelets, nadons,...) que col·locava en mil postures aconseguint moviment i acció en les seves pintures.  Tot això  i l'explosió de color faran que la majoria  de les seves obres resultin atractives i divertides als alumnes.

Haring va crear un estil d'expressió molt propi basat en la línia. Va ser un dels principals dibuixants del metro de Nova York i va destacar pels seus personatges molt propers als dibuixos animats.


Aquests són els nostres treballs sobre l'artista.






T'AGRADA L'OBRA DE KEITH HARING? 
VOLS CREAR LA TEVA PRÒPIA COMPOSICIÓ AMB ELS PERSONATGES QUE TANT CARACTERITZEN AQUEST ARTISTA?


CLICA SOBRE LA IMATGE



divendres, 6 de novembre del 2015

A LA MANERA DE CALDER



Alumnes de1r


Els nens i nenes de primer continuen aprofundint amb les obres de Calder. Aquesta setmana hem observat una sèrie de caps o rostres realitzats per l'artista. Aquests han estat la fons d'inspiració per a la creació dels nostres propis dibuixos.


CAPS, ROSTRES, CARES...




VOLS FER UN MÒBIL COM ELS D'ALEXANDER CALDER?

Clica la imatge


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...