dissabte, 21 de novembre del 2015

ESCULTURES EN MOVIMENT


ALUMNES DE 1r


Alexander Calder esta considerat un dels escultors més innovadors del segle XX. La seva fama no va trigar a estendre arran de les seves delicioses formes en filferro.

A partir de 1930 Calder començaria una incursió en l'abstracció com a conseqüència de la influència d'artistes com Miró i Mondrian. Però el fet d'experimentar amb el moviment, va ser el que li va portar a la fama, en crear dos tipus d'escultura: la mòbil i l'estable.

L'obra de Calder va suposar la innovació de "materialitzar" la línia o dibuix en l'espai trencant amb l'associació que es tenia de "escultures- tres dimensions". En una paraula va crear una nova dimensió per aquesta disciplina.






Quan s'admira la seva obra, els èxits aconseguits amb els seus mòbils i els jocs de llum que ajuden a projectar-se sobre les parets, són una prova de què l'Art pot ser una cosa molt llunyana a l'avorriment. 

Les seves grans obres omplen de llum i color els espais urbans. Res millor per a "educar" els nostres sentits i aconseguir que l'Art es converteixi en part de les nostres vides.








Aquestes són les nostres escultures





6 comentaris :

  1. Admiro todo lo que llegas a hacer con tus niños.
    Saludos desde Argentina

    ResponElimina
  2. fantástiques! m'han agradat moltíssim
    Ptns

    ResponElimina
  3. Les quedaron muy bien las esculturas, es muy importante trabajar las tres dimensiones con los peques.
    Saludos.

    ResponElimina
  4. Espe, una vegada més, enhorabona pel món Plastiquem!
    Has estat un gran referent de com treballar les arts plàstiques a les escoles i molts mestres del meu entorn han descobert una nova dimensió de "fer art" amb els infants. Gràcies.
    Aprofito per comunicar-te que el blog Fer de Mestres diu adéu. M'ha costat molt prendre aquesta decisió però hi ha circumstàncies vitals que fan que el temps ja no sigui meu; sinó dels meus. Et trobaré a faltar! :(
    http://ferdemestres.blogspot.com.es/2015/11/us-dic-adeu.html
    Petons ple de colors
    Carme

    ResponElimina
  5. M'encanten aquestes escultures en moviment! S'assemblen força a unes que hem fet aquest estiu però amb base de pòrexpan. Calder ha connectat molt amb els petits i ens ho vàrem passar pipa, elaborant les nostres escultures. Quan pugui, ho explico! Una abraçada

    ResponElimina
  6. Hola sóc Alicia, la mestra d'un xiquets d'infantil d'un poblet a la província de castelló, vilafranca.Es per donar-te les gràcies de tot el material que comparteixes i en concret per fer-me coneixer aquest artista que desconeixia.Moltes gràcies. Ara estem duent a terme un projecte col.laboratiu amb unes escoles de tarragona i nosaltres, amb Nicargua, el tema per aquest curs és medioambient.
    I a la classe de 4 anys hem fet aquestes escultures després de treballar un conte de santillana "la estatua y el jardincito" que tracta el tema de la contaminació, en breu hi haura entrades al meu blog al respecte.
    http://hihavieunavegada.blogspot.com.es/

    ResponElimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...