dissabte, 25 de febrer del 2012

ESTERGIM

L'estergit és una tècnica molt utilitzada tant en el món de la pintura com en la decoració. Només has d'estampar sobre un full valent-te de plantilles. Et proposo experimentar aquesta tècnica d'estergit sobre paper per crear obres molt originals. Es pot aplicar sobre roba, fusta, llautó, parets i sobre qualsevol altre suport que es pugui pintar. Les plantilles podem comprar-les fetes o podem fabricar-les nosaltres mateixos utilitzant acetat i un cúter o tisores per retallar-lo.

En aquesta ocasió decorem la nostra carpeta de plàstica al nostre gust fent-la personal i única.



La tècnica bàsica consisteix a anar retallant la imatge desitjada sobre un full d’acetat. D'aquesta manera el dibuix apareix com una plantilla que se situa sobre la superfície on es desitja treballar, a continuació aplicar la pintura amb un pinzell, raspall de dents, esponja o rodet. Les zones retallades sobre l’acetat deixen passar la pintura creant així la imatge desitjada.



Cada alumne ha dissenyat una plantilla. Amb aquestes hem creat diferents composicions sobre la cartolina base i després hem decorat i pintat tota la superfície. 

La tècnica de l'estergit només requereix molta paciència i cura a l'hora de retirar la plantilla, per observar bons resultats. Pintar donant lleugers tocs amb l’esponja i no arrossegant-ho, per evitar que la pintura s'escorri per les vores del disseny. Retirar la plantilla amb cura.


3 comentaris :

  1. Qué bonitos han quedado. Un saludo

    ResponElimina
  2. Bonics resultats i el els nens ho estant passant be, pel que sembla. Molt bonic, felicitats.

    ResponElimina
  3. Son molt bonics!! tenen una bona mestre. Petonets. Teresa

    ResponElimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...