dissabte, 19 de novembre del 2011

VISITEM LA FUNDACIÓ GODIA

Aprofitant la nostra passejada pel passeig de Gràcia, en apropem a la nova seu de la Fundació Francisco Godia que ocupa els baixos i la planta noble de l’antiga Casa Garriga Nogués. La importància de la planta principal es visualitza a través del balcó sostingut per quatre grans mènsules esculpides per Eusebi Arnau, que representen les quatre edats de la vida. L’escala, il·luminada zenitalment per una claraboia de vidres policromats, ens porta fins a l’interior de la planta noble. Des d’allà podem accedir al pati interior d’illa, reinterpretat per l’escultora Cristina Iglesias.

La casa Garriga Nogués és un edifici eclèctic de 1899-1901 obra d'Enric Sagnier per encàrrec del financer Rupert Garriga Nogués, ubicada al carrer de la Diputació 250 de Barcelona, dins del Quadrat d'Or.


El Tibidabo, el Palau de Justícia, la nova duana de Barcelona i desenes d’habitatges, esglésies i fàbriques són el testimoni de l’activitat d’un arquitecte singular: Enric Sagnier i Villavecchia, l'obra del qual va evolucionar des de l’estil eclèctic, característic de les darreres dècades del segle xix, fins al modernisme. Més endavant, va interpretar un repertori de formes clàssiques d’influència francesa, i va dur a terme un estil propi, adaptat a les necessitats d’una arquitectura sòlida i burgesa, i a la voluntat de crear punts de referència monumentals en la trama urbana.




►Us recomano l'exposició de CaixaForum " La ciutat de Sagnier. Modernista, eclèctica i monumental" del 14/09/2011 al 08/01/2012.

L’exposició recrea el món d’ahir de la burgesia barcelonina, on va néixer Enric Sagnier: la família, la modernitat tècnica, els viatges per Europa... I en presenta l'arquitectura en un muntatge inesperat que introdueix el visitant en una ciutat en construcció. D’una banda, mostra la versatilitat que el du a interessar-se per diferents tipus d’edificis: des d’un petit taller fins a un hotel, des d’un xalet fins a un banc. Al mateix temps, presenta l’ús dels elements decoratius del modernisme, reconstrueix la vida del ja desaparegut Hotel Colón a la plaça de Catalunya, aprofundeix en el seu treball al Palau de Justícia i recupera una col·lecció espectacular de fotografies de la construcció del Tibidabo, símbol religiós i icona internacionalment coneguda de la ciutat de Barcelona.





 Abans d'anar, els alumnes de Cicle Inicial  van llegir el conte "Misterio en el Museu". Una història que passa dins de la Casa Garriga Nogués i on la protagonista del misteri és la noia del gronxador. Això va crear unes grans expectatives per a descobrir tot allò que succeeix al conte.



La noia del gronxador- 1r.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...