dissabte, 19 d’abril del 2014

MÀSCARA AMB ENVÀS DE PLÀSTIC



MÀSCARA AMB ENVÀS DE PLÀSTIC


L'artista africà Romuald Hazoumé ens ha servit d'inspiració  per a fer aquestes màscares. 

Les seves obres estan realitzades reciclant bidons que troba al seu país: Benín. Aquests bidons diu Romuald que s'utilitzen habitualment per traficar amb gasolina, ja que la vida allà és difícil.   Les converteix en màscares a l'estil tradicional del seu país tractant de reflexionar sobre l'origen de la seva gent i la seva situació actual.



MÀSCARES DE ROMUALD HAZOUMÉ
        

"Torno a Occident el que els pertany, és a dir, les escombraries de la societat consumista que ens envaeix quotidianament".



Romuald Hazoumé (Porto Novo,1962) es dedica a l'escultura i la pintura, aprofundint amb les seves obres en mites i tradicions de la seva pàtria i denunciant les males condicions de vida i la falta de protecció cap als habitants d'Àfrica.

A mitjans de la dècada dels 80 va començar a experimentar en l'escultura amb objectes de metall i plàstic. La seva temàtica es refereix generalment a les injustícies del seu país  a la costa africana. Avarícia, esclavitud i pobresa són temes reiterats en la seva obra.

Ha exhibit a Europa diverses instal.lacions sobre la base de barrils,  combinant vídeo, so, olors i objectes reciclats que repetidament al.ludeixen a la desprotecció que pateix la gent al seu país, on "se´ls obliga a trobar la seva pròpia  forma de sobreviure".  La seva obra expressa una cosa així com "té cura de tu mateix perquè cap altre ho farà". Els barrils són utilitzats per contenir combustible a Benín i són, sovint, causa d'explosions amb conseqüncies fatals.
A través de les seves obres denúncia les injustícies que veu en el món en què viu; però, sobretot, de la seva feina es desprèn una gran humanitat i la sensibilitat de qui és capaç de reflexionar profundament sobre la seva terra i la seva vida.


            
La proposta principal ha estat la creació d'una màscara utilitzant material de reciclatge  que podem trobar de forma molt senzilla al nostra entorn.

ALUMNES DE 5è i 6è
   



20 comentaris :

  1. Me encantaron las máscaras muy originales. Muchas gracias por compartir esta información no conocía a este artista.
    Saludos.

    ResponElimina
  2. Unes màscares genials!
    Quina vergonya per a tots els occidentals que s'hagin de denunciar les males condicions de vida i la falta de protecció cap als habitants d'Àfrica amb les nostres pròpies deixalles. Aquest món no és el que jo vull!
    Un beset indignat i solidari
    Carme

    ResponElimina
    Respostes
    1. Espe, he enllaçat aquesta entrada des del facebook de fer de Mestres i pregunta la Marga: Com les heu pintat perquè la pintura no salti de l'ampolla de plàstic? petons
      https://www.facebook.com/pages/Fer-de-Mestres/157849261057838?ref=hl

      Elimina
    2. Estan folrades amb paper de cuinar (un parell de capes) . Hem utilitzat cola blanca rebaixada amb aigua per enganxar el paper. Un cop sec ja es pot pintar. Gràcies per l'enllaç.
      Petonets i fins aviat.

      Elimina
  3. Pues son una verdadera preciosidad, creo que me voy a animar a hacer alguna con unos envases que tengo. Gracias por tus hallazgos y tus ideas, eres un referente para mí. Un besazo de domingo.

    ResponElimina
  4. Quina passada! I quina feinada! Enhorabona als artistes!

    ResponElimina
  5. Són precioses! Molt originals i vistoses. Hauré de començar a pensar en guardar ampolles de detergents!

    ResponElimina
  6. M´ENCANTEN LES MÀSCARES DEL ROMUALD HAZOUMÉ I TAMBÉ LES DELS NENS I NENES. LI HE PARLAT A LA COMPANYA QUE FA PLÀSTICA A C.S I LI HAN AGRADAT TANT QUE S´HA ANIMAT A FER-LES. FELICITATS I GRÀCIES

    ResponElimina
  7. hola soy estudiante de artística y me encantaría recopilar informacion para llevar a cabo al aula y este blog me necanto felicitaciones por el gran trabajo que hacen

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Karina!! Gracias por tus palabras. No dudes en consultar cualquier duda que tengas. Es muy gratificante saber que Plastiquem es fuente de inspiración para otros profesionales de la educación artísitca. Un fuerte abrazo y hasta pronto.

      Elimina
  8. Me encanta este proyecto sobre máscaras, Estoy animada a utilizar la idea para realizar un taller durante la Semana Cultural en el colegio. He leido que antes de pintar el envase pegásteis papel de cocina utilizando cola blanca rebajada con agua. Podrías decirme que pintura utilizásteis?.
    Muchas gracias

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Ana M !!
      Las máscara estan pintadas con tempera. Seguro que quedaran magníficas.
      Un abrazo y hasta pronto.

      Elimina
  9. Bon dia!!!! M'encanta la idea! tinc una pregunta: l'ampolla s'ha de tallar o es decora sencera???

    Gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies!! Estan tallades més o menys per la meitat, depend de la forma de l'ampolla.

      Elimina
  10. J'ai beaucoup de respect pour cet artiste,son travail et sa démarche Bravo !

    ResponElimina
  11. Bona nit, Espe! He llegit que les ampolles les heu cobert amb paper de cuina abans de pintar-les (tipus paper maché). La meva pregunta és si vau haver d’esperar que s’assequés abans de pintar-les. Gràcies per endavantat

    ResponElimina
  12. Vam donar unes quantes capes de pape. Desprès es deixa assecar i un cop sec amb llapis van distribuir les zones de color a pintar.
    Sento respondre tan tard!

    ResponElimina
  13. Bonjour,
    j'adore votre activité. Est-ce que vous pouvez me donner la liste du matériel que vous avez utilisé pour décorer les masques, et le type de la peinture utilisée.
    Merci.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pour décorer, nous avons utilisé toutes sortes de matériaux: bouchons en plastique de différents types d’emballages, découpes en carton, plumes, pompons, marqueurs, ... La peinture est une gouache scolaire. Pour coller, un pistolet thermique.

      Elimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...