divendres, 23 de març del 2018

LES BALLARINES DE DEGAS



a l'estil de Degas
A L'ESTIL DE DEGAS


Degas conegut sobretot per la seva particular visió del ballet clàssic i més concretament de les ballarines a les quals va pintar de forma subtil al pastel.

En els seus quadres es va centrar fonamentalment en l'estudi del cos humà, mai es va interessar com ho van fer els impressionistes, ni en la pintura de paisatge a l'aire lliure ni a captar les condicions atmosfèriques canviants que aquests van practicar.

No obstant va compartir amb ells la influència de la fotografia que apareixia en aquesta època, i dels recentment descoberts gravats japonesos, també el seu interès per la captació del moviment.

Les variacions sobre un mateix tema, com les ballarines, va ser recurrent en la seva pintura i en la seva escultura, confirmen la seva necessitat d'observar i reproduir el ritme i les postures de les persones.


A l'estil de Degas
Alumnes de 4t

Es va interessar especialment per les activitats de la vida diària del seu entorn urbà, i es va entusiasmar amb la font d'inspiració que va trobar en l'òpera, el teatre, el cafè-concert o les carreres de cavalls, que van ser, com dèiem, temes constants en la seva obra.

Va treballar també l'escultura, una de les seves obres: "La petita ballarina de 14 anys", va ser l'única escultura exhibida per l'artista en una exposició.



Degas i la petita ballarina és un recurs didàctic que parteix del conte de L. Anholt. Aquest llibre pertany a una col·lecció on  tots els títols emmarquen històries relacionades amb el món de l'art. 

La narració té una visió realista i propera del que fou la vida del pintor Edgar Degas en una hipotètica trobada, a l'Òpera de París, amb una jove estudiant de dansa, una nena de 14 anys la qual, suposadament, li inspirà l'obra escultòrica "La petita ballarina".











1 comentari :

  1. Genial idea representar el tutú de las bailarina con acordeones de papel, hermoso trabajos.
    Saludos.

    ResponElimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...