dimecres, 23 d’abril de 2014

GIRA-SOLSGIRA-SOLS- Alumnes de 3rEls gira-sols és una sèrie de quadres realitzats pel pintor holandès Vincent van Gogh. L'any 1888 vivia al sud fe França en un poble anomenat Arle.  La casa on vivia tenia la façana pintada de groc; això, i l'ardent sol mediterrani li van inspirar aquesta sèrie. Aquestes pintures mostren gira-sols en totes les etapes de la seva vida, des de plenament en flor fins  a pansides.
 Observem aquestes pintures

Els gira-sols es distribueixen per l'espai de manera arbitrària. Aquestes pintures van ser innovadores en l'ús de tot l'espectre del color groc, que Vincent utilitza en una gamma cromàtica conjunta amb taronges, ocres, marrons, beixos, etc. El color és aplicat amb pinzellades fortes, enèrgiques, en petits tocs saltejats, destacant la plasticitat de la pintura, que crea un fi relleu en la tela, per donar volum als gira-sols.  Per a ressaltar el groc i el taronja, utilitza verd i blau cel en els contorns, creant un efecte de suau intensitat lluminosa.
No va pintar les coses exactament de la forma en què apareixen en la vida real, sinó que s'utilitza la llibertat artística per representar el tema d'una manera personal.


Els nens i nenes de 3r  han realitzat aquests gerros amb gira-sols després d'haver observat els de Vincent van Gogh.


http://es.scribd.com/doc/38081789/Camille-y-Los-Girasoles


 
Camille i els gira-sols  és un bon recurs didàctic. La narració té una visió realista i propera del que fou la vida del pintor durant la seva estada a Arle i la seva relació amb el carter Roulin i el seu fill Camille.

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...