dissabte, 5 de maig del 2012

MONSTRES I CRIATURES MITOLÒGIQUES


La mitologia grega és plena de personatges extraordinaris. Alguns s'han convertit en mites per un càstig diví o són fruit de la unió entre déus o humans i animals. Cal vigilar molt amb certes criatures, perquè han nascut per sembrar el caos i dur els humans a la perdició. Però també hi ha éssers que ajuden els herois a superar proves difícils.


monstres, animals mitològics, mitologia
ANIMALS MITOLÒGICS



Els monstres i animals a la mitologia grega són molts usuals, i tenen la funció d'oposar-se al heroi perquè aquest el derroti i així demostri la seva fortalesa que el fa ser diferent als altres humans. En moltes ocasions aquests monstres estan extrets de animals reals però amb caràcters afegits que el fan més terrorífic, parts de altres animals o una  exageració de les seves qualitats. Una característica molt comuna entre ells es la falta o l'augment d'algun òrgan d'aquell animal com per exemple els Ciclops i el Cèrber. Una altre manera de crear aquests monstres mitològics es mitjançant el hibridisme, que consisteix en encreuar dos animals diferents, aquest es el cas de la Quimera,de les Sirenes, de l'Esfinx i molts més.  Aquestes han estat les pautes que han aplicat els alumnes del Cicle Mitjà per a realitzar aquest treball.
           


monstres, monstruos, mitologia
Criatures mitològiques de 4t



monstres, monstruos, mitologia


Aquí us deixo un enllaç on trobareu dibuixos per a pintar de criatures mitològiques.

13 comentaris :

  1. Preciosos y elaboradísimos, me encantan!!! ¿me puedes explicar cómo es esta técnica de la tinta?
    Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marta! Se trata de una técnica muy sencilla. Se dibuja directamente con un rotulador negro soluble al agua, luego se pasa por encima de las líneas y las manchas un pincel humedecido con agua de este modo la tinta del rotulador se disuelve y conseguimos el efecto de una aguada. También se puede hacer con otros colores, se obtienen resultados muy interesantes. Un consejo deben pasar el pincel suavemente dibujando de nuevo todos los trazos.

      Elimina
  2. M'han encantat aquestes criatures mitològiques, Espe! Són fantàstiques. Em sembla que han entès perfectament el que els has proposat. Felicitats per la feina que fas! Molts petons. Que tinguis un cap de setmana ben mitològic.

    ResponElimina
  3. Espe, aixó es una marevella!!! enhorabona als artistes i a tu! una abraçada:)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Joel i Marisol. Aquests comentaris venint de dos cracs com vosaltres són superimportants per a mi. Bon cap de setmana. Un petonàs.

      Elimina
  4. These mythological creates are amazing.
    I love the variety of lines.

    ResponElimina
  5. Hola Espe, he conegut el teu bloc a través del bloc de l'Olga de Petits Grans Artistes.
    Primer de tot felicitar-te pel teu bloc, és encantador i les activitats que proposes i treballes són genials, m'encanten !!!!
    Ja me n'he fet seguidora i l'enllaçaré amb el meu!!!!
    Si vols donar-hi una ullada t'hi espero!!!!
    http://elspetitsinfants.blogspot.com
    Fins aviat!!!
    Una abraçada!!!!

    ResponElimina
  6. Esperança!: M'han agradat molt. Jo també t'anava a demanar com els havies fet però ja he llegit el comentari. Moltes gràcies! T'han quedat xulíssims!
    Una abraçada*

    ResponElimina
  7. Preciosos i força interesants. Jo també ja tinc la resposta a la pregunta que et volia fer jaja.
    Ptns

    ResponElimina
  8. Realment fascinants i d'una gran creativitat. El que més
    em captiva es la seva enigmàtica mirada ... Un gran Treball!

    ResponElimina
  9. Quins éssers més originals. Estan molt elaborats. Aquesta tècnica dóna molt bons resultats. Com sempre genial Espe.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  10. These are simply fantastic! Love the wide variety of creature. Me gusta mucho!

    ResponElimina
  11. These are so imaginative and creative, they are beautiful! I am an art teacher in Australia, and will be visiting Barcelona in December - I cannot wait, I have been looking forward to seeing your beautiful city for so long! Please visit me at dreampainters.wordpress.com :)

    ResponElimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...