diumenge, 22 de gener del 2012

REINES I FARAONS

Els  faraons eren els monarques de l'Antic Egipte. Era el líder religiós, civil i militar; considerat un déu a la terra, per la qual cosa ostentava el poder absolut.  
Sens dubte, l'element del vestuari millor conegut dels faraons egipcis eren les seves pròpies corones, de les que existien nombrosos exemples. Les més comunes i millor conegudes són:




I, encara que no sigui pròpiament una corona, no podem oblidar-nos del tocat Nemes , el famós cobre-perruca i potser el tocat més universal dels faraons gràcies a la tomba de Tutankamon.

També hi havia diverses varietats de ceptres, cadascuna d'elles amb una subtil funció que no feia més que remarcar el poder del faraó sobre tot el món civilitzat. Els més freqüents són:

 

No només per la seva corona o per la seva ceptre era reconegut el faraó. La llarga història i la complexa organització religiosa i ritual de l'Antic Egipte va permetre desenvolupar desenes de vestimentes, ornaments i tocats reals, cadascun amb una funció específica. Així, no podem oblidar-nos de símbols tan importants com: la barba postissa, la cobra i el voltor, així com infinitat de tipus de collarets, arracades, cinturons, sandàlies, vestits prisades de lli i altres tipus de joies que farien de la visió del faraó en tota la seva glòria un cop d'efecte per als modestos habitants de la Vall del Nil.

 

 NEFERTITI 



 CLEOPATRA






















TUTANKAMON







2 comentaris :

  1. Us han quedat genials!plens de llum i color

    ResponElimina
  2. Realment espectacular!!! Ja estic esperant la propera entrada, felicitats pel treball ben fet.

    ResponElimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...