dimecres, 11 de gener del 2012

JEROGLÍFICS EGIPCIS

Ara tots apreneu a escriure i llegir de petits,  però en l'Antic Egipte no ho tenien tan fàcil. Llavors, només uns pocs tenien accés a l'aprenentatge de l'escriptura, eren els escribes.


Els escribes escrivien amb signes sagrats, els que anomenem jeroglífics, eren dibuixos cadascun d'ells amb un significat. Per als egipcis, l'escriptura era molt important, com un regal dels déus i l'aprofitaven bé, volien deixar per escrit totes les coses importants per a altres generacions i per això el faraó i els personatges importants anaven acompanyats sempre d'un escriba que prenia nota de tot el que passava.

Al principi només escrivien en pedres i a les tombes, més tard en papirs quan van aprendre a fabricar-los. Encara després de conèixer el papir, els aprenents havien de practicar en els trossos de fang dels atuells trencats perquè el papir era molt costós.

I a veure si us sona això... tenien tinta vermella que usaven per escriure els títols i tinta negra per a la resta del text.


Taula per a confegir el nostre nom

Hem confeccionat un cartutx on hem posat el nostre nom en jeroglífics.
VOLS VEURE COM S'ESCRIU EL TEU NOM? CLICA AQUÍ

Webs d'interès

 


Els jeroglífics (edu365) 

 

 

 Entrena't a llegir (edu365)

1 comentari :

  1. Que interessant! passare l'enllaç a la profe de plàstica, segur que els nens estaràn interessats
    Ptns

    ResponElimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...