dimarts, 11 de desembre del 2018

CASTELLS



CASTELLS - Alumnes de 6è


El castell medieval era una fortalesa i un habitatge alhora. El senyor feudal vivia amb la seva família i els seus servents. Els soldats defensaven el castell i les terres del senyor feudal. 

El lloc de construcció d'un castell es triava tenint en compte una situació dominant del terreny, per a controlar els camins i les terres del seu voltant. 

Les construccions que formaven part del castell anaven creixent amb els anys, ja que s'afegien noves parts (torres, muralles, ...) segons les necessitats del senyor feudal i el seu poder.



CASTELLS- Alumnes de 3r
 
Parts d’un castell

La Torre de l’homenatge era la part important del castell, on sovint residia la família del senyor i on es feien els pactes entre els vassalls i els senyors.

El pati d’armes era l’espai interior del castell on els cavallers practicaven amb les armes.

Les torres i les muralles servien per defensar-se dels atacs exteriors. A les torres hi havia les estances i magatzems, estaven rematades per merlets, amb les espitlleres que servien per disparar.

La porta principal era l'única entrada al castell. Al voltant del castell hi havia un fossat, espai excavat que envoltava el castell per impedir l’accés dels enemics. De vegades s’omplia d’aigua.

Com heu anat observant, els castells eren grans construccions de l'època. És per això que estaven compostos per diferents parts que no podien faltar-hi.


Després d'una bona recerca d'informació sobre les parts d'un castell, quan i on es construïen, hem dibuixat un munt de castells utilitzant diverses tècniques plàstiques.




CASTELLS- Alumnes de 1r


Per últim, en aquest enllaç trobareu una activitat on heu d'assenyalar les parts d'un castell. Ànims, a provar-ho!

http://www.educaplay.com/es/recursoseducativos/655720/parts_d_un_castell_medieval.htm








1 comentari :

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...