dimarts, 12 de desembre del 2017

POSTALS DE NADAL


Plastiquem
A  LA MANERA DE WARHOL


Qui va dir que l'obsessió per les sabates només és de les dones? Andy Warhol, icona de la cultura pop van prendre el tema de calçat com a font d'inspiració.
 

En els inicis de la seva carrera, Andy Warhol, interessat per la il·lustració i la moda, es va traslladar a Nova York on va conèixer l'editora de la revista Glamour . Després d'aquella trobada, el va contractar per fer il·lustracions de sabates, les quals formarien part de l'article Què és l'èxit? Aquest va ser l'inici d'una llarga relació entre Warhol i la moda. 

Entre 1955 i 1957, Warhol va ser l'únic il·lustrador del fabricant de sabates I. Miller i va fer dibuixos de sabates cada setmana per als anuncis al New York Times.



 





Durant els anys 50 es va fer famós gràcies als seus dibuixos de sabates. Així és com les sabates es converteixen en el motius més famós de la seva obra inicial. Apareixen per primer cop al llibre A la recerca de la sabata perduda el 1955. Durant uns anys va estar realitzant diverses sèries sobre aquest mateix tema. Una de les més conegudes va ser la de les Sabates daurades, realitzades amb pa d'or i que estaven dedicades a personatges famosos i estrelles de cinema.
 

Va crear grans obres a partir d'aquest peculiar objecte.

Els alumnes de cicle superior s'han inspirat en les sabates de l'artista per realitzar les seves  postals nadalenques.  Aquí podeu veure una mostra.


Plastiquem
ALUMNES DE CICLE SUPERIOR




Plastiquem
POSTALS DE NADAL



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...