dissabte, 19 de desembre de 2015

L'HOME DELS NASSOS


L'home dels nassos és un personatge mític, imaginari, no real i a voltes sinistre que es fa creure a la mainada que apareix l'últim dia de l'any (31 de desembre). Se'ls diu que aquest dia surt "un home que té tants nassos com dies té l'any"·
Els infants no entenen aquest joc de paraules i pensen que veuran un ésser terrible amb 365 nassos.

DIBUIXEM A L'HOME DELS NASSOS


Aquesta tradició oral  s'ha convertit, en algunes poblacions, en una figura de cartó pedra amb forma de cap-gros que aquell dia és passejat en cercavila per diferents indrets de la població  repartint nassos i caramels a qui se'l trobi. Aquest personatge simbolitza l'any.

Alguns diuen que és un home força atrotinat, que camina encorbat i porta una maleta: Duu un abric llarg i vell i es mig cobreix el rostre en un barret. D'altres comenten que va vestit amb una túnica blanca i una canya de pescar. Però com deuen ser tots els nassos que té?Curt, aixafat o aplanat? És un home nassut o amb un nas de ganxo? El té gros, petit o llarg? Té nas xató, de cigró, de patata o pastanaga. Diuen que té el nas llarg, és burleta i descarat...


ALUMNES DE 3r

A part de dibuixar-lo, podem cantar la cançó de L'home dels nassos d'en Rah-món Roma o llegir un conte com  Qui ha vist l'home dels nassos? (Editorial  La Galera)   o  En Guillem i l'home dels nassos  (edicions el Gegant).


 

Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...