dissabte, 3 d’agost del 2013

SKETCHING PER VACANCES




Sketchers




Hi ha persones que, quan viatgen, fan fotos per tenir un record del que veuen, d'altres prefereixen escriure un diari; i algunes dibuixen i omplen meravellosos quaderns de viatges.  S'anomenen sketchers, i l'estona que passen dibuixant, ja sigui un paisatge, una panoràmica d'una ciutat o un petit detall, els serveix per fixar aquelles imatges i aquells moments en la memòria.    






Barcelona s'ha convertit aquest 2013 en la capital mundial del urban sketching. Recentment ha acollit un simposi al qual han assistit més de 200 participants europeus i d'altres 30 països com Israel, Mauritània, Singapur, Japó o Estats Units, entre altres. La cita ha comptat amb debats, conferències i sobretot, workshops o tallers per dibuixar in situ els racons de la ciutat comtal. No només han participat professionals, sinó que també s'ha donat l'oportunitat a aquells que volen practicar el urban sketching.  







Trobo molt interessant aquest recurs per als nostres infants. Aprofitant que estem de vacances només necessitem una llibreta apaïsada (la mida ideal és DIN A-5,  de més de 130 g). Per dibuixar pots utilitzar la tècnica que més t'agradi, però el més recomanable és  llapis, goma,  retolador fi, bolígraf, una capseta de llapis de color aquarel.lables,... 



Sketching



"M'interessa el quadern en si. Com a suport de tot, com a diari i com a testimoni, com a company d'aventures i jocs
Miguel Herranz (il.lustrador)




5 comentaris :

  1. Fabulosa idea, dibujar los lugares que se visitan.
    Tener un recuerdo o memoria gráfica como testigo de lo conocido. Esta actividad hace que se desarrolle la observación de detalles que no se notan a primera vista.
    Saludos cordiales.

    ResponElimina
  2. quina idea més xula !!!! m'encanta, no sabia que s'hagués fet això. I coincideixo amb tu, molt bona proposta la de que els infants dibuixin allò que veuen " in situ".
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. M'encanta! Des de sempre que he escrit un diari de viatges al que, quan el ritme m'ho permet, plasmo amb dibuixos alguns llocs especials per a mi. I és cert, dibuixar els llocs és gaudir dels seus detalls, fer-los teus, assaborir-los i fixar-los a la memòria... Aquest estiu volia començar un diari de les activitats de l'estiu amb els nens, però són massa petits i m'he hagut de conformar amb algunes petites variants que explicaré quan pugui. Una abraçada!

    ResponElimina
  4. Ja ha arribat setembre i som-hi!!!
    Serà un curs complicat per les circumstàncies que envolten l'ensenyament però segur que ens esperem grans experiències.
    Bon curs 2013-14!!!
    Petonets
    Carme

    ResponElimina
  5. Hola Espe! Un nou curs ja torna a ser aquí... M'agrada molt la teva proposta de practicar el sketching amb el nens.... Precisament avui he anat a l'exposició del carrer ciutat sketching Barcelona i m'ha agradat moltíssim. Que tinguis un bon començament de curs! Una abraçada.

    ResponElimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...