diumenge, 24 de febrer de 2013

CONSTRUÏM UN ABECEDARI
ABECEDARI VISUAL
Aquest segon trimestre, hem iniciat una sèrie de tallers al Cicle Mitjà. Es porten a terme  el divendres a la tarda i participen les tutores  de  3r A, 3r B i 4t més tres mestres del claustre.  

Concretament, jo realitzo el Taller de Fotografia. Les càmeres ens les ha proporcionat el CRP de Nou Barris ( 6 càmeres digitals, una per cada dos alumnes).  Aquest taller vol ser una primera incursió al món de la fotografia. És una iniciació al llenguatge fotogràfic, que  d'una manera lúdica els nens i nenes podran descobrir com es construeixen les imatges.  Cada divendres a la tarda ( durant una hora i mitja) fem una sèrie d'activitats i demanem que facin fotos amb la càmera.

 La intenció del taller és que  els nens i nenes descobreixin  jugant els principis de la fotografia. Cercant una experiència plàstica, sensorial, analítica i de recerca que esdevingui un joc  i una descoberta. 

 La metodologia proposa una dinàmica activa i participativa on vagin incorporant elements propis d'aquest llenguatge, perquè al final  del procés aquests coneixements quedin reflectits  en una producció fotogràfica, on sigui tan important el resultat com tot el procés d'aprenentatge de cadascun d'ells.
L'activitat que proposem fa que els nens entenguin i integrin alguns conceptes de la imatge, explorant un món nou per la seva expressió. Fem un  abecedari visual a partir de diferents materials que tenim al taller de plàstica i contruïm un alfabet   a partir del joc, la recerca i l'observació. Anem fotografiant les nostres lletres  per després confeccionar i dissenyar el nostre abecedari.EXPERIMENTEM AMB LA CÀMERA DIGITAL 


ABECEDARI VISUAL DEL GRUP FÈNIXABECEDARI VISUAL DEL GRUP ESTRELLES 

5 comentaris :

 1. M'ha encantat la idea!!! Amb el teu permís, aquest serà un dels pròxims racons de lecto-escriptura.
  Gràcies per compartir idees tan creatives, Espe!

  ResponElimina
 2. Quina ideas tan genial!! Com et diu l'Olga,amb el teu permís, jo també penso copiar-te-la.
  Moltes gràcies per compartir-la!
  Espero que tinguis un bon començament de setmana.
  Una abraçada.

  ResponElimina
 3. Ja som tres jaja! una activitat diferent i molt enriquidora
  Ptns

  ResponElimina
 4. Just put it on pinterest! http://pinterest.com/aische/art-teaching/ I like the combination of typography and media

  ResponElimina
 5. M'ha encantat aquesta idea, la fotografia és un recurs genial!
  A l'Educació Infantil fan moltes fotografies i se n'aprofiten poques, sort que són càmeres digitals!!!
  Petonets

  ResponElimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...