divendres, 21 de setembre de 2012

PIET MONDRIAN

Mondrian va reduir les coses només a forma i color, de manera que la línia i el color són els únics vehicles d'expressió del contingut del quadre. Però encara anirà més lluny i reduirà totes les formes a l'oposició i l'equilibri entre la línia vertical i l'horitzontal, que formen angles rectes i tots els colors als tres primaris (vermell, blau, groc), a més del blanc i negre, com negació del color.


L'aplicació pràctica es plasma en Composició amb vermell, groc i blau , l'artista traça sobre el blanc de la tela línies negres, horitzontals i verticals amb angles de 90 º, que determinen una trama de quadrats i rectangles. Tres d'ells els il·lumina amb el vermell, el groc i el blau. Cerca representar el quadre en dues dimensions, evitant crear la il·lusió de profunditat. Per això omet qualsevol línia corba o diagonal, o ombrejat, i evita així donar la sensació de perspectiva o profunditat.

L'absència d'una forma central on l'espectador pugui fixar la vista permet que cada element cobri protagonisme: vist per separat són purament estàtics, però en observar-los en conjunt la composició es torna dinàmica. Les línies negres emprades serveixen per delimitar els colors, ja que el contacte entre ells faria que s’influenciaran, pertorbant la percepció sensorial i confonent l'espectador.TREBALLS DELS ALUMNES DE 4 ANYS

Les premisses que Mondrian estableix són:

1) el quadre no ha de representar res identificable amb la realitat.

2) el seu valor està en si mateix, en un joc de línies, formes i colors, de manera que la diferència entre les obres seran subtils variacions. 

 3) es crea així un art purament abstracte, font d'emocions i sentiments.


Els alumnes de P-5 anys seguint aquestes tres premisses han realitzat aquest treball:TREBALLS DELS ALUMNES DE 5 ANYS

Aquí us deixo un vídeo i un joc per poder conèixer  una mica més a Piet Mondrian.7 comentaris :

 1. Sempre m'ha agradat la senzillesa en les obres d'aquest autor. Ideal per treballar el color i la línia amb els petits d'infantil.
  Petons!

  ResponElimina
 2. Una proposta molt interessant i amb els més petitons va
  molt bé aquest autor per treballar la lìnea i el color.
  Petonets

  ResponElimina
 3. Siempre me ha encantado Mondrian, gracias por darnos una oportunidad para acercarnos a él. Un besito, Espe.

  ResponElimina
 4. Thank you for a fine lesson, I like the way you have explained the abstraction. :)

  ResponElimina
 5. Gràcies per compartir els teus coneixements Espe i per apropar aquest gran artista als mes petits!! una abraçada.

  ResponElimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...