dissabte, 29 de setembre de 2012

EL RETRAT I L' AUTORETRAT               AUTORETRATS DELS ALUMNES DE SISÈ


Un retrat és la representació d'una persona pintada de manera que aquesta pot ser identificada. La qualitat de la semblança exercia un paper determinant en la pintura antiga, és menys important en l'art del segle XX. Després de la invenció de la fotografia, al segle XIX, aquest imperatiu s'ha suavitzat, i suggerir el caràcter prima moltes vegades sobre la precisió dels trets. A la pintura antiga, el pintor havia de mostrar al model amb el millor aspecte encara que això suposés haver de millorar la seva aparença. El retrat testimonia l'aspecte d' algú en un moment de la seva vida. Abans de la fotografia, era, a part l'escultura, l'única possibilitat de fer-ho.


Un autoretrat és el retrat que el pintor fa de si mateix amb l'ajuda d'un mirall (o una fotografia).

MÉS AUTORETRATS DELS ALUMNES DE SISÈ
Us deixo aquests dos vídeos sobre l'evolució del retrat i de l'autoretrat, espero que us agradin.

4 comentaris :

 1. Espe,
  el retrat i l'autoretrat són recursos molt interessants. Nosaltres, mestres d'Educació Infantil, els utilitzem sovint i les produccions són genials.
  Petons!!!

  ResponElimina
 2. Your students did an amazing job with their portraits.
  I love the boldness of colors.

  ResponElimina
 3. Your students have done a great job - they have a wonderful teacher! Thank you so much for the videos, these are a fantasitic resource for us all!

  ResponElimina
 4. Ets un una mestra excelent que sap treure lo millor de cada alumne. Als resultats em remeto, bonics i divertits,...

  ResponElimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...