dissabte, 18 d’agost del 2012

FESTES DE GRÀCIA







La festa s’inicia el 15 d’agost i s’allarga durant una setmana. La celebració, que al llarg de la història va anar prenent un caire més cívic que no religiós, té com a element central i més destacat el guarniment de carrers, una activitat que ja se celebrava al darrer terç del segle XIX i que d’ençà de la dècada de 1920 pren la forma de concurs. Un concurs que té el seu punt àlgid a la immediata postguerra, amb més de 70 carrers i places guarnits el 1942, i que a partir d’aleshores va iniciar una greu decadència fins arribar als 4 o 5 de l’any 1977. El final de la dictadura franquista i la recuperació de les llibertats democràtiques suposaren un nou i definitiu impuls a la festa. Actualment, els carrers se solen guarnir, després del treball de tot un any, centrant-se en temes històrics, en espais exòtics o irreals i a partir de crítiques contemporànies.




Segurament la característica més important i que, sens dubte, més prestigi a donat a la Festa Major de Gràcia són els seus guarniments de carrers  amb elements reciclats, que ens sorprendran amb la qualitat del disseny i el muntatge. Els veïns posen tot
el seu esforç i imaginació per aconseguir lluir amb goig el seu carrer. 


M'encanta passejar per Gràcia i observar els seus carrers guarnits. Cada any em sorprenen amb una gran dosis d'imaginació i creativitat. He de reconèixer que m'aporten un munt d'idees pels meus alumnes. Aquí us deixo unes quantes imatges d'elements i detalls ornamentals realitzats amb papers, cartrons, diaris, bosses, ampolles i envasos de plàstic, càpsules de cafè, cordills, llaunes...tota una lliçó de reciclatge.
 















VESTITS CONFECCIONATS AMB MATERIAL RECICLAT







































5 comentaris :

  1. Tienes razón que guapada de engalanamiento y sin gastos imnecesarios ojalá les sirviera de ej. a muchos políticos que gastas cantidades astrofísicas para no llegar a ningun lugar,

    Preciosa fiesta esta de las verbenas callejeras en Barcelona y sobre todo la de Gracia cuantos recuerdos...

    Aunque estoy de vacaciones no he podido resistirme a pasar y dejarte un mensaje...Muchas gracias por compartir esta información.

    Abrazos:)

    ResponElimina
  2. Fantàstiques imatges!
    A mi, quan podia passejar, també m'agradava passar-hi cada estiu per recollir-hi idees i adaptar-les a l'escola.
    Veig que no sóc la única, deu ser cosa de mestres... :)
    Els veïns de Gràcia són uns artistes realment imaginatius!
    Moltes, moltes gràcies per portar-me, aquest any, les imatges a casa!!
    Petonassos

    ResponElimina
  3. What a beautiful post.
    It affirms my love for recyclable materials and how imagination has no limits.

    ResponElimina
  4. Ostras, que xules que són !!! és una passada poder veure-les de nou, alguna vegada m'agradaria molt coincidir ser per Barna per poder anar-hi i gaudir-ne en directe.

    gràcies mil, k a mi tb m'han inspirat, a veure què surt !!

    petonets

    ResponElimina
  5. Hola Espe!
    Com prova l'estiu? Per les imatges veig que estàs en plena forma. Normalment no puc venir mai a Barcelona per les festes del barri de Gràcia, però tanta imaginació és espectacular. Quina sort que t'ho hagis pogut recòrrer i veure-ho de primera mà. És inspirador!
    petons i gràcies per compartir-ho.

    ResponElimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...