dimecres, 18 de juliol del 2012

BESTIARI PRECOLOMBÍ ( 2a part )

 BESTIARI PRECOLOMBÍ- TREBALL AMB PINTURA DELS ALUMNES DE 1r














Els americans prehispànics integraven el seu entorn en una cosmovisió global, on flora, fauna i natura formaven amb l'ésser humà un quadre unitari. Els animals eren part vital del món indi, que admirava moltes de les seves habilitats. Envejaven la força del felí, el vol del còndor,  l'agilitat de les mones i una infinitat de qualitats que facilitaven la supervivència.

Entre la fauna, el felí era la màxima força viva i el depredador més perillós de la selva, i així jaguars i pumes estan omnipresents en la mitologia de moltes cultures índies. Considerats de vegades com a tòtem originari, formaven part d'una gran divinitat zoomorfa junt amb àguiles i serps, símbol del poder del món salvatge animal. El culte al felí va ser una pràctica religiosa molt estesa a Amèrica i els xamans s'identificaven amb la seva imatge.

La capacitat de volar va vincular els ocells amb els déus del cel (el Sol i la Lluna) com els seus emissaris, en especial l'àguila i el còndor. També les seves peculiaritats (bellesa, cant, vol, rapidesa, etc.) van ser valorades pels indis i incorporades a creences i rituals.
Molts altres animals, domèstics (gossos, llames, cobais, pècaris), silvestres (guineus, teixons, falcillots) o salvatges (serps, mones, lloros) eren motiu artístic per la seva relació amb l'agricultura, l'aigua, la nit, la pluja, etc.


BESTIARI PRECOLOMBÍ - TREBALL AMB CERES DELS ALUMNES DE 4t



5 comentaris :

  1. Quins treballs Espe són genials i els nanos uns grans artistes !!!!
    Felicitats per aquesta gran i bona feina que feu!!!!!
    Petonets !!!!

    ResponElimina
  2. M'agraden moltíssim !! i sobretot pel que implica de coneixement de cultures antigues i com la plasmen segons la seva pròpia versió . Genial !

    ResponElimina
  3. Genial Espe! Es nota que hi ha un treball important al darrera. Els nanos han captat molt bé aquesta cultura.
    Felicitats!

    ResponElimina
  4. Sempre és molt millor fer i guadir de la plàstica amb un bon contingut cultural al darrere, estic segura que els fruits de la teva feina seran visibles durant molt de temps.
    Ptns

    ResponElimina
  5. Mare meva, què bonic, Espe! M'ha encantat. Si es que tens uns artistes impressionants. :) Petonets.

    ResponElimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...