dijous, 26 de juliol de 2012

TUCÀ

TUCÀ- Alumne de 5è

Els tucans són naturals d’Amèrica i en la seva majoria habiten a les selves tropicals. La ubicació s'estén des del sud de Mèxic fins al nord d'Argentina.
Tot els membres d'aquesta família tenen el bec llarg i gros. Malgrat la seva robusta aparença, el bec és molt lleuger de pes. No sent-li cap trastorn per al vol, i encara que llueixen una mica maldestra quan se'ls veu volant, ho fan amb gran habilitat.

El bec, igual que les plomes, és de diversos i atractius colors. Les potes les tenen fortes i passen la major part del temps posats als arbres. L'alimentació es basa principalment de fruites, sent complementada amb insectes i animals petits, incloent altres ocells i els seus ous.

El niu ho fan dins dels forats dels arbres. No li afegeixen cap material al niu, dipositen els ous en els fons. Es coneix molt poc de la cria d'aquests ocells, la niuada consisteix de dos a quatre ous.





Els tucans han estat caçats amb certa intensitat, però la principal causa per la que es trobin en perill d'extinció es deu a la destrucció del seu hàbitat. La desforestació de les selves, la contaminació ambiental, el creixement de les zones urbanes i la biopiratería, són algunes de les seves manifestacions més evidents.



2 comentaris :

  1. una altra entrada molt interessant. Els tucans han quedat espectaculars
    Ptns

    ResponElimina
  2. Beautiful bold colors.
    Your students did a fantastic job.

    ResponElimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...