El papir és una planta aquàtica comuna a alguns indrets de la conca mediterrània, particularment a Egipte. Algunes parts de la planta són comestibles i de les tiges se’n poden fer barques. Actualment també és una planta ornamental.
La planta del papir es troba als cursos d’aigua tropicals i subtropicals. Al riu Nil actualment està en perill d’extinció.
La planta del papir es troba als cursos d’aigua tropicals i subtropicals. Al riu Nil actualment està en perill d’extinció.
COM ELABORAVEN ELS EGIPCIS EL PAPIR
Les tiges es tallaven verticalment, en cintes, aferrades després unes sobre les altres, entrecreuants les fibres. La fulla obtinguda així és aplastada i assecada, proporcionant un bon paper.
El paper més antic conegut està en blanc, i es va trobar a la tomba de Hemaka, el visir del faró Den.
Gràcies als manuscrits sobre papir es coneixen molt textos de l’antiguitat, sobretot de l’Antic Egipte.
NOSALTRES VAM ELABORAR UN PAPIR A LA CLASSE, EVIDENTMENT NO VAM UTILITZAR LA PLANTA DEL PAPIR, PERÒ AMB UNES VENES, COLA I UNA MICA DE CAFÈ SOLUBLE, VAM INTENTAR REPRODUIR-LO PERQUÈ SEMBLÉS DE VERITAT.UN COP SECS HI VAM DIBUIXAR A SOBRE, I AQUEST EN VA SER EL RESULTAT:
Per realitzar-los necessites:
-rectangles de gases
-cola
-un pinzell suau
-un full de plàstic
-aigua i cafè soluble
En una mica de cola afegir una mica d'aigua i cafè soluble .Col.locar els rectangles de gases sobre el full de plàstic i aplicar damunt la preparació cola +cafè. Deixar assecar .Després desenganxar amb atenció el papir del full de plàstic. Les irregularitats dels vores i el color fan la sensació de tenir un autentico papir.
Ull d'Horus - 6è |
Papir - 5è |
Que macos us han quedat!
ResponEliminaÈs sorprenent el que es pot fer amb unes gases, i molta professionalitatre.Realment original. No deixes de sorprende'm a cada visita que faig al teu blog.
ResponEliminaGràcies pels teus comentaris. Espero que continuem amb contacte. Els teus comentaris són una injecció de vitalitat. Fins aviat i una abraçada.
EliminaSuper xulos aquests papirs! i els Faraons també han quedat increibles! moltes felicitats!
ResponEliminaEls nens egipcis també deurien començar així. Molt pedagògic i sorprenent tant des del punt de vita del material com des del punt de vista històric més concret.
ResponEliminaEndavant.
Albert
molt bona activitat. ha quedat mol gruixut el papir? has fet moltes capes o una només . gràcies
ResponEliminaEm primer lloc, gràcies i si la memòria no em falla, crec que van ser dues capes.
Elimina