dimarts, 12 de novembre del 2019

EL MITE DE YAKANA


LA CONSTEL·LACIÓ DE LA LLAMA


En l'antic Perú la majoria de constel·lacions que es veien al cel no estaven formades per conjunts d'estrelles, com l'entenem avui nosaltres, sinó per les taques negres, els espais buits que hi ha entre els conjunts d'estrelles, la part il·luminada de el cel .
A continuació presentarem el mite que es té en la província d'Huarochirí (a la serra de Lima) sobre aquesta constel·lació andina i la importància que té per als seus pobladors.
Mirant el cel, la constel·lació andina es pot reconèixer perquè té la forma d'el coll i el cap d'una llama, i en el lloc dels ulls hi ha dues estrelles molt brillants. Potser per ser aquestes constel·lacions andines espais foscos, i per representar la llama, les llames de llana negra eren molt usades en les principals cerimònies religioses del Tawantinsuyu.




El mite de la llama YAKANA, LA LLAMA CELESTE ha sigut molt ben acollit pels nens i nenes del cicle mitjà (3r i 4t). Després d’explicar la història, hem proposat dibuixar la nostra llama i cadascú se l’ha imaginat a la seva manera, l’ha personalitzat i, finalment, l’ha enganxat entre  la Terra i el Cel.


Aquests han estat els resultats!!!!
 

ALUMNES DE CICLE MITJÀ


 

1 comentari :

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...