diumenge, 14 d’octubre del 2018

CARICATURES DE DALÍ


CARICATURES DE SALVADOR DALÍ


Salvador Dalí no només va ser un dels artistes més influents del segle XX.  Més enllà del seu inconfusible estil surrealista, que ens va deixar obres sublims com "La persistència de la memòria", el pintor va traspassar la tela per construir un personatge que a ningú deixava indiferent a l'època. Irreverent, autèntic i profundament excèntric, Dalí es va convertir en una obra d'art en si mateix. Les seves fotografies, les més típiques i les no tan vistes, donen bon compte del peculiar caràcter de l'artista, que el va transformar en una personalitat mediàtica, de vegades per sobre del seu propi art.



FOTO DE L'ARTISTA

A Salvador Dalí li encantava que li fessin fotografies i de fet disposem de moltes fotos seves en llibres, revistes i a internet. Des de la seva infància, fins i tot abans que el seu talent pel dibuix i la pintura emergís, estava clar que Dalí necessitava ser el centre d'atenció. La seva set per la fama era evident des d'una edat molt primerenca, i hi ha munts d'imatges memorables de Dalí a diferents postures, pintant quadres amb el seu icònic bigoti, passejant el seu ós formiguer, amb un ou gegant en un terrat de Cadaqués, etc.
 
Dalí sempre va estar avançat al seu temps, era excèntric i se sortia del guió, a més era molt expressiu; els fotògrafs més coneguts del món sencer estaven enamorats de la seva personalitat i el seu port ...


Els alumnes de Cicle Superior (5è i 6è) han realitzat caricatures de l'artista. Aquestes exigeixen un gran treball d'observació i anàlisi de les imatges. Ha calgut estudiar el personatge i intentar plasmar la seva personalitat a través de l'exageració dels seus trets. En definitiva, capturar la seva ànima.


ALUMNES DE CICLE SUPERIOR




2 comentaris :

  1. quin exercici més genial! els i ha quedat molt bé i crec que si han aconseguit captar la seva tortuosa ànima
    Ptns

    ResponElimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...