dilluns, 22 d’octubre del 2018

BLAU DE CEL


Blau de cel és una pintura a l'oli sobre tela realitzada el 1940 per Vassili Kandinsky.


BLAU DEL CEL, 1940


Després de conèixer als pintors surrealistes Hans Arp i Joan Miró, les formes orgàniques es van apoderar de la seva pintura en detriment de les figures geomètriques de l'època de la Bauhaus, creant un nou i original estil al final de la seva trajectòria artística. Kandinsky va sentir fascinació per les ciències naturals, especialment per les disciplines de botànica, zoologia i embriologia. Sobre un fons de color blau, color que per a ell simbolitza la quietud. Miró com amic i coneixedor de les seves idees li va dedicar el seu quadre "Aquest és el color dels meus somnis "(1925). Sobre aquest fons blau  flota ingràvida una sèrie de fantàstiques formes biomòrfiques i ectoplasmàtiques. 
 

ALUMNES DE 4t


Altres interpretacions consideren que les formes del quadre són de figures híbrides, semblants a ocells i peixos, que floten en un fons monocromàtic blau. Els colors més pesats d'altres treballs són aquí substituïts per colors més vius, representant el blau la llibertat del somni.


 
A LA MANERA DE KANDINSKY




QUADRES DE KANDINSKY (JUGA A BUSCAR) ens presenta nou quadres de l'artista. Als vuit primers ens proposa buscar alguna cosa concreta i a l'últim, els infants han d'expressar el que ells veuen.

 







Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...