diumenge, 11 de novembre del 2012

COLLAGE DEL MITJÓ






Amb la seva obra  "Mitjó", Antoni Tàpies volia reivindicar el valor de les coses petites. Ara, vint anys després de la realització de la primera maqueta, el mitjó s'ha fet realitat i s’ha instal·lat de forma permanent a la terrassa de la Fundació.

Aquesta obra que va néixer el 1991 com un projecte d'escultura per al Saló Oval del MNAC, va generar una gran polèmica i mai va veure la llum en el seu format original de 18 metres d'alçada. Molts es van emportar les mans al cap exclamant que un mitjó foradat no podia ser art.

Per sort  "Mitjó", tota una oda a la senzillesa dels objectes quotidians que ens acompanyen en el nostre dia a dia, s'ha fet realitat. En una versió molt més petita de 2,75m.

Com explicava el propi Tàpies, és “un humil mitjó mitjançant el qual es proposa la meditació, amb la qual cosa vull representar la importància en l’ordre còsmic de les coses petites”. 

El "Mitjó" s'ha convertit en el símbol de la Fundació Tàpies, una de les obres més destacades de l'art contemporani català.

Els alumnes de quart han portat mitjons vells i foradats però plens d'històries per a realitzar aquest collage.



ALUMNES DE 4t





6 comentaris :

  1. Déu ni dó, quina mitjonada, no? M'ha agradat moltíssim. Què original! :) Petons.

    ResponElimina
  2. El meu fill, els estius treballa a la Fundació Tàpies, sempre em comenta que una de les obres que crea més expectació entre els visitants és "Mitjó".
    L'has definit genial i els teus alumnes han sabut donar-hi el mateix sentit a les seves obres.
    Felicitats!!!

    ResponElimina
  3. Hola, Carme! M'encanta aquest treball. És creatiu i original. Gràcies per compartir-lo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Fany! Gràcies pels teus comentaris però em dic Esperança, pels amics del bloc Espe. Una forta abraçada i fins aviat.

      Elimina
  4. Molt original Espe.
    M'ha agradat molt com han representat l'obra d'en Tàpies !!!!
    Magnífic !!!
    Petonets guapa !!!!

    ResponElimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...