dijous, 12 de juliol de 2012

JAGUAR


CAP DE JAGUAR- ALUMNES DE 2n

 El jaguar és el felí més gran d'Amèrica i és el caçador dominant de la terra. En moltes cultures americanes el jaguar ha estat relacionat amb els reis, els guerrers i els xamans. Els xamans han de ser forts i capaços de dominar als esperits, igual que un predador domina a la seva presa. A la selva amazònica, els actuals xamans són considerats com a persones especials que tenen la possibilitat d'entrar en contacte amb el món sobrenatural, prenent els atributs del jaguar. Per a això, el xaman realitza cerimònies en què dansa, toca música i consumeix plantes al·lucinògenes, aconseguint un estat de tràngol. En aquest moment els seus sentits són dominats per l'esperit del jaguar, que és el seu ajudant. Així, usa la força, velocitat, visió i sagacitat del jaguar com a armes per aconseguir les seves perilloses missions. En moltes cultures americanes es creu que els xamans es transformen en jaguar. Els poders dels xamans-jaguars poden ser usats per fer el bé o el mal. Així, les mateixes característiques agressives que poden provocar por i terror en un poble, poden ser considerades com a protectores en un altre.


PELL DE JAGUAR - ALUMNES DE 1r


 Els xamans eren persones sàvies que coneixien la història del poble, les tradicions i les creences, podien endevinar el futur, eren doctors, poetes, cantors. Coneixien el comportament i propietats de plantes i animals, i tenien una gran influència als llocs en què vivien. Eren persones capaces d'entrar a un estat de tràngol i comunicar-se amb el món dels esperits, per demanar-los consell i curar els malalts. En els seus viatges màgics eren capaços de transformar-se en animals o adquirir els seus poders: la velocitat i feresa del jaguar, o la visió de l'àguila. 


La llegenda de l'home jaguar


XAMANS- ALUMNES DE 3r i 4t

5 comentaris :

 1. Quins treballs més macos! M'han encantat! Una abraçada.

  ResponElimina
 2. QUINS TREBALLS!!!!! Una activitat genial!!!!
  M'ha encantat !!!
  Una abraçada!!!

  ResponElimina
 3. Molt bo, Espe! Un treball estupendo... Petonets de xaman!

  ResponElimina
 4. Quina esntrada més interessant i artística! felicitats i bon cap de setmana

  ResponElimina
 5. Beautiful art work.
  Your students did a wonderful job with patterns, lines and colors.

  ResponElimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...