dissabte, 12 de novembre de 2011

PARK GÜELL

  BREU HISTÒRIA

El Park Güell que ocupa una extensió de 17,19 hectàrees al Turó del Carmel, va ser inaugurat com a parc públic el 1922. Tot i així, originàriament, va ser concebut comuna ciutat-jardí.

El 1895, l’aristòcrata Eusebi Güell va comprar una finca situada en els vessants de l’anomenada Muntanya Pelada, pròxima al pla de Barcelona, amb la intenció de construir-hi una ciutat jardí, com les que havia conegut gràcies als contactes que mantenia amb la indústria tèxtil d’Anglaterra. Va encarregar el projecte a Antoni Gaudí.Si Güell va importar la idea d’apropar l’home a la natura dins una gran ciutat, Gaudí va saber plasmar-la amb tota mena de detalls, deixant al projecte el seu segell inconfusible.
 
El Parc Güell és un parc únic en el món perquè està concebut com un recinte monumental on l’entorn natural és inseparable dels elements arquitectònics que el composen.

El projecte de Gaudí consistia, bàsicament, en l'edificació d'habitatges unifamiliars. Així mateix, la zona tindria uns espais d'ús públic, com una gran plaça coberta –que seria el mercat -, una plaça teatre a l'aire lliure, una capella, un pavelló de consergeria, un pavelló de serveis –amb recepció i telèfon públic- i altres serveis comuns. S'eliminava expressament la ubicació de fàbriques, clíniques, tallers o indústries, perquè desvirtuarien els principis de retorn a la natura del projecte. Va resultar, però, un fracàs. Només s’hi va arribar a vendre tres parcel.les, una de les quals l’ocupà el xalet on va viure Gaudí, que és l’actual museu.

Dels espais que encara avui hi podem veure, en destaca la Sala Hipòstila (Temple), la gran plaça i els viaductes. Tots dos primers havien d’ocupar l’espai central i de trobada de la ciutat. La jardineria del recinte és, sobretot, de caràcter forestal. Hi abunden els garrofers, els pins i les palmeres. 

El 1969 va ser declarat Monument Històric Artístic d’Interès Nacional i, sobretot, el 1984, en ésser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.


La pel.licula de Les tres bessones i Gaudí ens ha servit per introduir al genial arquitecte Antoni Gaudí. 


Les tres bessones i Gaudí 

ANTONI GAUDÍ I EL MODERNISMEEls alumnes de Cicle Inicial i Mitjà han preparat aqueta sortida amb gran il.lusió. Aquí teniu alguns treballs.

Curs  : PRIMER

Dibuixos realitzats després de la sortida
Sol de trencadís- 1r
Poema: La bugadera- 1r

Curs: SEGON


Poema: Drac -2n
Poema: Drac - 2n

 Curs: TERCER


BANC DE TRENCADÍS
  Decorem  rajoles reproduint un trencadís. 

                                        

Curs: QUART

Imaginem com seria aquesta ciutat-jardí. Hem pintat sobre paper de vidre i ceres. Els resultats són increïbles
PLATS DE FANG- 4t

Curs: CINQUÈSOL DE TRENCADÍS AMB AQUAREL.LA
 Curs: SISÈ


Dracs de fang
Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...