dimecres, 14 de novembre del 2018

BESTIARI MEDIEVAL


Un bestiari és un llibre que recull les bèsties i monstres explicant la seva simbologia i atributs. És un gènere bàsicament medieval, en què es transmetia mitjançant manuscrits il·luminats amb funció didàctica (els animals es relacionaven amb les virtuts i defectes, seguint la tradició de la faula, o bé exemplificaven les meravelles del món creat per Déu).


GRIU ATACANT UN CAVALL



Els primers bestiaris provenen de les històries naturals gregues i el gènere va assolir el cim al segle XII, si bé va continuar en el Renaixement i com a inspiració perduren en la literatura contemporània.

A partir de l'observació i anàlisi de diferents animals del romànic, els alumnes de 5è han representat animals inventats a partir d'animals reals.


plastiquem
ALUMNES DE 5è




BESTIARI



clicar la imatge
El bestiari ocult del MNAC és un recull en forma de diccionari simbòlic d'animals de tota mena, representats a la pintura mural i sobre fusta, a l'orfebreria  i a l'escultura de la Col·lecció d'Art Romànic del Museu, que us pot donar les claus per la interpretació simbòlica de les bèsties i ajudar a comprendre la seva significació en el context cultural de l'art romànic a Catalunya .

Us el podeu descarregar en format pdf clicant sobre la imatge o al web del MNAC.



 



Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...