divendres, 19 d’octubre del 2018

ELEFANTS DALINIANS




ELEFANT DALINIÀ

Els alumnes de Cicle Superior  han observat, analitzat i interpretat  diverses obres de Salvador Dalí on la figura de l'elefant és present.
En el quadre "Somni causat pel vol d'una abella al voltant d'una magrana un segon abans de despertar" apareix per primera vegada la presència d'aquest animal, al igual que a "La temptació de Sant Antoni" i "Cignes que es reflecteixen com elefants ". "Els elefants" es distingeix d'altres quadres ja que els animals són el focus principal de l'obra, posseeix amb un fons desèrtic degradat i l'absència de contingut. 
Els elefants de Dalí són sovint representats amb cames llargues, amb múltiples articulacions i molt primes, quasi invisibles, i sempre apareixen carregant alguna cosa. Aquests elefants representen el futur i també són un símbol de força. Molt sovint carreguen obeliscs que simbolitzen el poder i la dominació. El pes carregat per les llarguerudes cames demostren ingravidesa, que es fa més evident amb la càrrega que suporten els elefants a l'esquena.


ALUMNES DE 5è



Dalí i altres secrets

 

Petit diccionari dels símbols més representatius de l'obra de Dalí

 

Fantàstic llibre que ens acosta al gran geni explicant-nos de manera didàctica i divertida el significat dels símbols més destacats: els ous ferrats, els rellotges tous, els elefants, les crosses...



2 comentaris :

  1. no puc obrir l'enllaç
    Em sembla un tema molt atractiu i ocm sempre magistralment executat
    Bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies!! Has de tenir instal.lat l'Adobe Flash.
      Una abraçada.

      Elimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...