diumenge, 18 d’octubre de 2015

ALEXANDER CALDEREscultor nord-americà de gran vitalitat i versatilitat, famós pels seus mòbils, considerat com un dels artistes més innovador i enginyós del segle XX.

Calder va iniciar-se en el camp de l'abstracció, primer com a pintor i després com a escultor.  Va rebre una gran influència d'artistes com Joan Miró, Jean Arp i Piet Mondrian. Va experimentar també amb el moviment, la qual cosa li va portar al desenvolupament de dues modalitats d'escultura que el van fer famós, el mòbil i l' estable (stabile).

Els mòbils de Calder són estructures de formes orgàniques abstractes, suspeses en l'aire, que es balancegen suaument. Les escultures estables són formes abstractes immòbils que,  en general, suggereixen formes animals. La seva fama es deu principalment als seus mòbils i estables.  Aquestes últimes obres cada vegada més grans , van aconseguir una gran acceptació popular.


PINTEM UN SOL COM EL DE CALDER


ALUMNES DE 1r

2 comentaris :

  1. Me encanta el trabajo y parece que a los chicos también. ¡Feliz otoño!

    ResponElimina
  2. ho han fet molt rebé, casi tant com en Calder ;)
    Ptns

    ResponElimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...