dimecres, 29 de maig del 2013

GRAVAT SOBRE TETRABRIK


Els alumnes de quart han experimentat amb un gravat ecològic a partir del reciclatge d'envasos de tetrabrik, dels que cada dia llencem a les escombraries enormes quantitats. La veritat és que el material és fàcil d'usar, barat i com es compon de diferents capes i les  exteriors  estan plastificades, admet moltes intervencions, com a punta seca,   aixecat de capes, cremat, ...Em sembla un material senzill  perquè els nens  vagin treballant  i entrant en el món del gravat.

Per això, hem reutilitzat aquests envasos de tetrabrik  de forma creativa convertint-ho en una planxa de gravat . El procés ha estat molt similar al gravat de porexpan.
 

En aquest enllaç trobareu més informació:  GRABADO VERDE



MATERIAL NECESSARI


A la imatge inferior podeu observar el dibuix previ, la matriu gravada i entintada i finalment, una impressió de la mateixa.

Alumnes de 4t (9-10 anys)


Com podeu veure la línia del gravat és més prima que en la planxa de porexpan. 

































6 comentaris :

  1. Molt bona idea utilitzar el material de rebuig per crear noves obres amb els infants. A més, el gravat és una tècnica que s'utilitza poc a Primària.
    Han quedat uns gravats molt bonics!
    Petonets
    Carme

    ResponElimina
  2. ¡ENHORABUENA!
    Me ha impresionado mucho vuestro trabajo.
    ¡Felicidades a vuestros artistas! :)

    ResponElimina
  3. Por cierto, ¿qué tipo de pintura admite el tetrabrik?
    Gracias

    ResponElimina
    Respostes
    1. En primer lugar, gracias por tu comentario. He utilizado la misma que para hacer el grabado de porexpan:tinta tipográfica al agua ( son los tubos que se ven en la primera foto). Un abrazo y hasta pronto.

      Elimina
  4. Espe, yo lo había hecho con bandejas de porexpan, pero con bricks no, me parece una idea genial!!! eres mi ídolo en la creación. Un besote, guapa.

    ResponElimina
  5. Qué bien que lo habéis probado!!! Y con resultados estupendos como veo...
    Un fuerte abrazo Espe

    ResponElimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...