dissabte, 25 de febrer del 2012

MONOTIP D'UN PEIX

Coneixeu la tècnica del monotip ? 

Es tracta d'una tècnica d'estampació amb impressió irrepetible en la qual s'aplica tinta tipogràfica  o pintura sobre una superfície plàstica o de vidre, i normalment llisa, que després es traspassa al paper.  Els traços i textures són molt diferents dels que s'obtenen dibuixant directament sobre el paper i admet la possibilitat de fer diverses còpies mentre la pintura estigui fresca.
DESCRIPCIÓ DE LA TÈCNICA
S'aplica la pintura o tinta a l'aigua directament sobre una planxa llisa i no absorbent ( pot ser de vidre, metacrilat, plàstic rígid, acetat,...) amb l'ajuda d'un pinzell o un rodet. Es dibuixa amb el dit o un retolador gastat sobre el suport quan encara està fresca la pintura. Un cop realitzada la composició s'imprimeix aplicant el paper damunt ( es pot humitejar amb una esponja) i la imatge quedarà transferida fregant el dors del paper amb les mans o un rodet per traspassar el dibuix. Es deixa assecar i aquí teniu els resultats:


3 comentaris :

  1. Desconeixia aquesta tècnica però la provarem segur, gràcies!

    ResponElimina
  2. He utilitzat aquesta tècnica a l'escola i els resultats sempre són genials. Aquests peixos m'escanten!

    ResponElimina
  3. Genial!!! Aquests peixos són una meravella! Ni l'Aquarium de Barcelona està tan ben decorat!!!

    ResponElimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...