diumenge, 15 de desembre del 2019

QUÈ BÈSTIES!

MUSEU ETNOLÒLOGIC I DE CULTURES DEL MÓN


Els alumnes de 5è i 6è de primària (cicle superior) han realitzat un viatge arreu del món per descobrir la representació dels animals en diferents cultures i els seus sentits simbòlics. Totes les societats humanes tenen formes diferents d'entendre i d'explicar la natura i el món que els envolta, i de pensar i viure els vincles entre els humans i els animals. Han descobert societats on els animals poden ser considerats parents, altres creuen que són divinitats o poden viatjar al món dels morts: l'ocell dels Dogon de l'Àfrica, el cocodril del riu Sepik a Oceania, el bou de la religió hinduista de l'Índia a Àsia i el jaguar de l'Amèrica precolombina.


 
UNA VISITA DINAMITZADA MOLT INTERESSANT

Objectius d'aprenentatge de l'activitat

1.Aproximar-se a la forma de vida i a la cosmogonia de diversos pobles de l'Àfrica, Oceania, Àsia i l'Amèrica precolombina.


2.Conèixer què són els símbols i com aquests constitueixen sistemes que configuren maneres pròpies de veure el món en diferents societats.

3.Observar i reconèixer animals i humans en els objectes del museu.

4.Reflexionar sobre la forma d'entendre la natura dels diversos pobles del món en contrast amb la pròpia per valorar les problemàtiques lligades a la relació amb els animals i el medi ambient.

TREBALLANT AL TALLER DEL MUSEU




Després han realitzat un taller on han deixat anar la seva creativitat i han inventat éssers fantàstics.



QUINES BÈSTIES!




Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...