dimarts, 13 de novembre del 2018

LLETRES CAPITULARS

Començarem donant una petita definició a la paraula capitular, la qual podríem aplicar a tota lletra que és d'una mida bastant superior al de les lletres minúscules i majúscules que l'acompanyen, a més que són les que trobem al començament d'una obra, paràgraf, capítol o columna.


La primera civilització a usar les capitulars van ser els romans, que amb motiu d'ajuda a la lectura, la lletra inicial de cada paràgraf s'escrivia al marge amb la mateixa mida que la resta del text però a mesura que el cal·ligràfic anava trobant més espai aquesta lletra inicial anava sent cada vegada més gran i de formes diferents de les altres, sent així la més destacada i convertint-se en un art la realització d'aquesta lletra inicial, d'aquesta manera va ser com van néixer les lletres capitulars.

A partir de llavors l'ús, l'estil i la creació de capitulars s'ha anat perfeccionant i adaptant a cada època.  
La realització de les capitulars més artístiques, acolorides i ricament adornades es donen en l'època medieval, en què la capitular adquireix una grandíssima importància.


plastiquem
PROJECTA LLETRA CAPITULAR



Els alumnes de 5è han descobert aquestes lletres tan decoratives i boniques que apareixen al començament dels capítols d'alguns manuscrits medievals.

I sabeu què?  Hem decorat la lletra capitular del nostre nom.


plastiquem
LLETRA CAPITULAR- Alumnes de 5è






Cap comentari :

Publica un comentari a l'entrada

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...