Els alumnes de quart han experimentat amb un gravat ecològic a partir del reciclatge d'envasos de tetrabrik, dels que cada dia llencem a les escombraries enormes quantitats. La veritat és que el material és fàcil d'usar, barat i com es compon de diferents capes i les exteriors estan plastificades, admet moltes intervencions, com a punta seca, aixecat de capes, cremat, ...Em sembla un material senzill perquè els nens vagin treballant i entrant en el món del gravat.
Per això, hem reutilitzat aquests envasos de tetrabrik de forma creativa convertint-ho en una planxa
de gravat . El procés ha estat molt similar al gravat de porexpan.
En aquest enllaç trobareu més informació: GRABADO VERDE
MATERIAL NECESSARI |
A la imatge inferior podeu observar el dibuix previ, la matriu gravada i entintada i finalment, una impressió de la mateixa.
Alumnes de 4t (9-10 anys) |
Com podeu veure la línia del gravat és més prima que en la planxa de porexpan.
Molt bona idea utilitzar el material de rebuig per crear noves obres amb els infants. A més, el gravat és una tècnica que s'utilitza poc a Primària.
ResponEliminaHan quedat uns gravats molt bonics!
Petonets
Carme
¡ENHORABUENA!
ResponEliminaMe ha impresionado mucho vuestro trabajo.
¡Felicidades a vuestros artistas! :)
Por cierto, ¿qué tipo de pintura admite el tetrabrik?
ResponEliminaGracias
En primer lugar, gracias por tu comentario. He utilizado la misma que para hacer el grabado de porexpan:tinta tipográfica al agua ( son los tubos que se ven en la primera foto). Un abrazo y hasta pronto.
EliminaEspe, yo lo había hecho con bandejas de porexpan, pero con bricks no, me parece una idea genial!!! eres mi ídolo en la creación. Un besote, guapa.
ResponEliminaQué bien que lo habéis probado!!! Y con resultados estupendos como veo...
ResponEliminaUn fuerte abrazo Espe