dilluns, 27 d’agost del 2012

VISCA LA FESTA MAJOR !!!


CAPGROSOS
Pels volts del 24 de setembre, Barcelona torna a estar de Festa Major com a últim esclat abans de la tardor.

Una de les primeres activitats del curs escolar és  viure la Festa de la Mercè. Aquí trobareu una mostra de propostes plàstiques realitzades pels nens i nenes de l'escola.

Una festa major és la festa més important de cada barri, poble, vila o ciutat. Típicament commemora un fet important de la seva història o tradició, com ara la seva fundació. Aquesta festa pot ser alhora una festa patronal o siga una festa en honor a un sant patró o santa patrona. Sovint, quan no s'escau en estiu, hom celebra una segona festa major en aquesta època de l'any.
 
Les festes majors són el punt de trobada d'una comunitat local que es reuneix anualment a l'entorn d'uns escenaris comuns –la plaça, el cafè o l’església– i que afirma la seva existència com a col·lectiu a partir d'uns referents simbòlics compartits.

Solen durar tres dies i se sol intentar fer coincidir amb un cap de setmana. Entre els actes més populars hi ha : cercaviles, balls a l'envelat, balls de sardanes o de danses tradicionals, jocs infantils (salts amb sacs o trencar l'olla),  competicions esportives, focs d'artifici, correfocs, diables, castells, fires, etc.  A la majoria de les cases es fa un gran àpat, al qual són convidats parents i amics forans. 






SIMETRIA- CAP DE GEGANT



CAPGROSOS


GEGANTA

CASTELLERS



EL NAN CUCUT


BÈSTIES DE FOC



NIT DE FOCS

PAI PAI DE FESTA MAJOR

DIABLES




7 comentaris :

  1. Espe,
    una proposta molt interessant!
    He de dir-te que fas unes fotografies dels treballs plàstics genials.
    Felicitats!

    ResponElimina
  2. Hi Espe, What a great source of inspiration for your young artists! I especially love your 'Castellers' and 'Diablo' examples. The fun and excitement leaps from the page! I am SO looking forward to our trip to Barcelona at the end of November (even though I don't think there is a festival at the same time as we are there) Elizabeth :)

    ResponElimina
  3. Fantàstic Espe!!! Una gran entrada i unes grans propostes per treballar les Festes Majors. Fa poc han sigut les del meu barri, la veritat és que cada any les esperem com si fossin el primer cop que les fem (Festes Majors de Gràcia). Un petonet de festa major! :) Muak.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies Joel! Ja deia jo que tens molta gràcia, ja,ja,ja. Estic enamorada del teu barri i em sento molt comoda quan passejo per ell. Una abraçada i fins aviat.

      Elimina
  4. Quina manera de començar el curs més motivant!
    M'han encantat totes les propostes!
    Estic d'acord amb la Carme, les fotografies són molt bones!
    Salutacions.

    ResponElimina
  5. Hola Espe! Passa pel meu bloc, http://eideducacioinfantil.blogspot.com.es/, t'he deixat un detallet, espero que t'agradi.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  6. Hola Espe!
    Faant`àstiques les propostes de treball per a la festa major. Aquí a figueres són al maig de manera que m'apunto la idea i intentaré engrescar el cicle per veure si podem fer alguna de les teves propostes.
    gràcies per compartir!
    Una abraçada.

    ResponElimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...