Pàgines

dissabte, 22 de març del 2014

VISITEM CAN FRAMIS



CAN FRAMIS- FUNDACIÓ VILA CASAS

Durant aquest trimestre, tots els alumnes de primària de l'escola han visitat el Museu Can Framis.

Can Framis és el darrer projecte de la Fundació Vila Casas, inaugurat al 2009, on s'exposen al voltant de 300 obres, que daten des de la dècada dels 60 fins l'actualitat i que pertanyen a diversos artistes nascuts o residents a Catalunya.

 Abans de la visita al Museu treballem d'una manera activa, la capacitat d'observar una obra d'art i moderem un diàleg amb preguntes, idees, conceptes, valoracions,...sobre el que veuran. Per portar a terme aquesta activitat, seleccionem imatges de diferents obres de la Col.lecció Vila Casas tenint en compte les que treballaran el dia de la visita.

Les pautes que hem seguit per aprendre a gaudir de qualsevol obra d'art són:

- Deixar un temps per a observar l'obra en silenci.

- Provocar el diàleg, tot motivant la participació de tothom mitjançant preguntes, tenint en compte que han de ser obertes i que responguin a diferents mirades o punts de vista, per tal que l'alumne no tingui la sensació que només hi ha una resposta possible.

- Deixar que els alumnes siguin els protagonistes i es sentin capaços d'expressar en veu alta allò que veuen.

- Modera un diàleg, tot recollint i connectant les diferents respostes o mirades.


VISITEM LES SALES DEL MUSEU


Aquesta visita està orientada a desvetllar l'interès i la curiositat pel coneixement del llenguatge expressiu de l'art contemporani, és fonamental aprendre a saber contemplar l'obra d'art més enllà del seu aspecte formal.

Des d'un aprenentatge lúdic de les tècniques artístiques contemporànies fins a l'estímul dels sentits, l'exploració de les possibilitats plàstiques dels materials i la interacció amb l'entorn  més immediat, utilitzem l'art com un llenguatge universal capaç de desenvolupar l'anàlisi, el sentit crític, la lògica, la reflexió i la intuïció, com a elements necessaris per a la lliure expressió.

L'activitat que hem realitzat al museu consta de dues parts: una visita a sales on es contemplen unes quatre obres d'art (que varien en funció de l'edat dels alumnes), i una activitat pràctica en el taller, on es treballen i manipulen diferents materials perquè els alumnes experimentin diverses tècniques i en treguin les seves pròpies conclusions.



TREBALLEM AL TALLER




3 comentaris:

  1. una excursión excelente, nosotras solemos ir todos los años, al Artium, el Museo Vasco de Arte Contemporáneo, y disfrutan muchísimo en los talleres. un beset, guapa.

    ResponElimina
  2. Gracias Blanca por la información. Lo cierto es que no conozco Vitoria y tampoco tenía referencia de este museo. Lo primero que he hecho es entrar a la web. Te prometo que no tardaré en visitarlo, me parece muy interesante. Muxu bat.

    ResponElimina
  3. Fantàstic! M'encanta que els nens puguin visitar museus d'art contemporani. Et voldria fer una consulta a veure què en penses: La meva parella i jo no ens posem d'acord en això dels museus. M'explico. Aquest estiu vàrem portar els petits a veure un museu i es varen cansar de seguita, tot i que jo els vaig dibuixar en papers els quadres que ells em deien per què els poguéssin pintar després. Jo ja em vaig sentir satisfeta amb la visita perquè sóc del parer que se'ls ha d'anar acostumant a poc a poc i sense forçar, però el pare diu que hem d'esperar a que suguin més grans i puguin entendre alguna cosa. Jo dic que no cal, que observin i que mirin els colors, traços diferents, disposicions i que després, pintant, se'ls facin seus. Penso que l'art contemporani és ideal per obrir portes en aquest sentit. Contràriament, el pare pensa que cal portar-los a veure quadres figuratius per tal que reconeixin objectes.
    Què penses tu que és millor per als nostres petits de 2 i de 4 anys? Art contemporani o més clàssic? I a quina edat hem d'esperar a portar-los, o podem anar provant en petites "dosis d'entrenament"? Gràcies per endavant. Una abraçada

    ResponElimina

Diguem la teva opinió. Si no tens perfil tria nom/URL al desplegable (comenta com a:). Escriu el teu nom, prem continuar i publica. GRÀCIES!!

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.