diumenge, 27 d’octubre del 2019

LES ESCULTURES DE JEAN-LOUIS TOUTAIN


Jean-Louis Toutain té escultures monumentals en diverses ciutats franceses: Moissac, Montauban, Toulouse, Agen, Mulhouse, Tarbes, Annecy,..

 Ens deixa les següents reflexions sobre la seva pròpia obra:

 “La meva escultura és abans de res l'expressió de sentiments. Sentiments d'amor, de plaer, de felicitat compartida, d'alegria, de lleugeresa, de moviments. Donar la vida a una matèria? Materialitzar un instant de vida? Petites o grans, les meves escultures jo les veig vives.
Jo vull el meu art al carrer, als jardins, als parcs privats o públics. Crear art viu per interactivitat, donar-ho perquè la gent ho vegi, ho toqui, ho acariciï, ho estimi. Jo estic convençut que l'art humanitza”

Les seves originals formes arrodonides, grasses, exagerades ens recorden a Botero. La seva obra, molt personal, expressa l'alegria i l'alegria de viure, encara que el color que sempre ofereixi sigui el negre. S'observa fàcilment, i atreu per igual a nens i adults, als que sedueix per igual. És de fàcil accés i no resulta pretensiós. Tot i això, es nota una tasca de recerca de les formes per adaptar-les a la seva personal manera de tractar els temes. Sent passió per les relacions humanes, per la música, pels gestos quotidians, per la infància, el joc, els diferents oficis. Les seves corbes són agradables a la vista, però també al tacte. El moviment, el gest, l'actitud és el que crida l'atenció, les cares petites no compten, com si en un moment en que l'aparença és primordial, Toutain voldria esborrar aquesta part del nostre cos. Un treball amb temes simples, universals, amables, en què la brillantor setinat dels seus materials (resines i bronze) contribueix a ressaltar les seves vores arrodonides.


Els alumnes de cicle mitjà han projectat una escultura a la manera de Toutain i quin seria el seu emplaçament.


ALUMNES DE 3r


ALUMNES DE 4t




diumenge, 20 d’octubre del 2019

CARPETES DE PLÀSTICA


Mireu quines carpetes de plàstica més “xules”. Aquí hi guardarem tots els treballs que anem fent al llarg del curs. Quan arribi l’estiu, ens l’emportarem a casa.

CARPETES DE PLÀSTICA - CICLE MITJÀ

Els nens i nenes de CICLE MITJÀ han  fet una carpeta de plàstica per guardar tots els treballs artístics que van realitzant als tallers durant el curs.

Material:

– Cartolina gran
– Retoladors

– Papers de colors
– Cola i pinzell
– Confetis i lluentors


CARPETES PERSONALITZADES AMB EL SEU NOM




dissabte, 19 d’octubre del 2019

ELS GIRA-SOLS DE VAN GOGH

Els Gira-sols, forma part d’una sèrie de quadres que Van Gogh va realitzar, aquest en concret data del 1888. Els va pintar quan vivia a Arlés, al Sud de França. Un dels quadres el va crear per decorar l’habitació del seu amic, i també pintor, Paul Gauguin. Els va començar a finals d’estiu, i va estar un any fent aquesta sèrie, i mostrant les diferents etapes d’aquests gira-sols, fins i tot mostrant algunes flors pansides.

Les obres van ser força innovadores en l’ús i la força del color, sobretot els grocs intensos, i les tonalitats càlides. El color és aplicat amb pinzellades fortes, fins i tot agressives, donant aquest resultat tant plàstic, i vistós, d’aquestes pinzellades que no s’amaguen, i que són un segell d’identitat en tota l’obra de Van Gogh.


Els alumnes  de cicle superior han fet la seva pròpia composició de gira-sols utilitzant una altra tècnica, l'aquarel·la.

No ha estat fàcil, però ho hem aconseguit!

IMATGES DEL PROCÉS



ELS GIRA-SOLS DELS ALUMNES DE 5È


Us deixo aquest vídeo  que ens ha ajudat per treballar  l'obra.




divendres, 18 d’octubre del 2019

TALLERS DE PLÀSTICA A INFANTIL

Durant aquest 1r trimestre, els nens i nenes de P4 i P5 estan realitzant  aquests tallers de plàstica. A continuació podeu veure un resum d'allò que estan fent.

1. TALLER DE L'ARTISTA: JOAN MIRÓ

 Mural col·lectiu a la manera de Joan Miró (P4)


Treballem l'obra: L'or de l'atzur (P5)
 

2. TALLER : VOLUM

Modelem un eriço de fang (P4)

Bolets amb material de rebuig: rotllos de paper de vàter i
 cartrons de fruita (P5)

 
 3. TALLER: COLLAGE

Plou i anem amb paraigües (P4)


El meu paraigües (P5)
 

 4. TALLER: LES ESTACIONS

Arbre de tardor  (P4)

La castanyera (P5)




 

dimarts, 15 d’octubre del 2019

BARCELONA DIBUIXA

AQUEST CAP DE SETMANA ARRIBA……




Més dibuix, més Barcelona!

Amb un nom nou, “Barcelona Dibuixa”, que reflecteix plenament l’esperit, la gran festa del dibuix de la ciutat de Barcelona es fa present a més barris i més entitats que mai! Fins a 48 tallers gratuïts en què grans i petits podem compartir la nostra creativitat i explorar les possibilitats que ofereixen el llapis i el paper. T’hi esperem!
Organitzat pel Museu Picasso i l´Institut de Cultura. Ajuntament de Barcelona.

Informació pràctica:

Diumenge, 20 d’octubre de 2019

D’11 h fins a les 19 h

Descobreix els espais i els tallers en aquest enllaç.












diumenge, 13 d’octubre del 2019

COMPLETAR UNA IMATGE


ALUMNES DE CICLE SUPERIOR

Hola a tots i totes:

Desprès d'un temps d'absència per motius diversos, torno a publicar algunes activitats que havien quedat suspeses i d'altres d'aquest nou curs 2019-2020. 

Presteu atenció a les imatges.


En totes elles es veu com a partir d'una imatge retallada de revista s'acaba el dibuix amb llapis.

1. Demanar una imatge gran als vostres alumnes de revistes, calendaris,...

2. Pensar com completar el dibuix.

3. Enganxar les tires de la imatge en un full en blanc mida DIN A-3, una sí i una no. Serveix una foto per dos alumnes. El full pot estar en vertical o horitzontal.
4. Dibuixar el que havies pensat. Esforça't perquè sigui un bon dibuix, amb detalls, res de fer-lo de pressa i corrents. Pràcticament tot el full ha de quedar dibuixat. 

5. Pintar i decorar el que has dibuixat. Tota la fulla ha d'estar decorada.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...